tisdag 29 juli 2014

Dags att skörda.

På Solbacken växer hallon, krusbär, och vinbär.
Dottern gjorde Hallon/Lime marmelad för några år sedan som blev en succé.
Av årets skörd som maken plockat av, har jag gjort,
Krusbärsmarmelad, och Hallon/Lime marmelad.
Sökte efter fler recept, och fastnade för Hallon/Choklad marmelad
med 70%-choklad, och muscovasocker.
Det måste jag testa, då choklad är en stor favorit.
Konsistensen blev lite lös, men smaken är det inget fel på.
Det kommer att smaka bra på toasten.
En ny Dahlia har slagit ut, och de andra har många knoppar.
Så jag får njuta länge av dem.
Dagen har varit riktigt varm och solig.

Ha det gott !







10 kommentarer:

  1. Det høres veldig godt ut med sjokolade i syltetøy! Så flinke dere er som plukker bær og lager syltetøy :-)
    Det er godt å ta frem når det er vinter igjen og kjenne smaken av sol og varme :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det kommer att smaka sol och sommar.

      Radera
  2. Hei! Det høres og ser godt ut. Vakker dahlia du har. Likte godt fargen. Ha det godt! Anne

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, har haft tur med de nya Dahliorna, alla har tagit sig fint, och jag gillar färgerna. Ha det gott!

      Radera
  3. Så flitiga ni är med bärkok och snygga etiketter. Söt dahlia.
    Allt gott
    Anette

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alla bären blev mogna samtidigt, så det var bara att ta till vara på dem. En hel del har hamnat i frysen. Ha det gott!

      Radera
  4. Det låter jättegott med hallon och choklad! Funderade precis på om det skulle passa med jordgubbe och lime. :)

    Fina ettiketter du gör!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lime och hallon är riktigt gott, och det går säkert utmärkt med jordgubbar och lime. Gjorde etiketterna för skojs skull, brukar bara skriva texten och datum. Ha det bra!

      Radera
  5. ♥nam, minä niin tykkään hilloista! Ihana daalia! Mukavaa sunnuntaita!

    SvaraRadera