lördag 17 september 2022

Ett besök i en vacker trädgård.

 För några dagar sedan besökte vi en medlem i trädgårdsföreningen som ordnade växtloppis. Hon hade delat en hel del växter och sålde överskottet.  Hon har en mycket vacker trädgård, så jag passade på att ta lite bilder.

Väldigt många träd och buskar, gröna växter som Hosta, Julrosor, Fotblad.  En rund gräsmatta mitt i alltihopa och resten är planterat.
Små fina gröna klippta buskar, magnolia, Ett staket gjort av järn som rostat, blir en dekorativ avskiljare.
Silverpäron, hosta och ett stort gräs .
Här är allt välordnat, har inte sett en så välordnad kompostanläggning förr.
Grönt och frodigt.
Många sköna sittplatser att sitta och njuta.
Många  växter till salu.
En hel del fick följa med hem, både Hosta och Julrosor.  Ett riktigt trevligt besök i en vacker trädgård med många fina växter. Nu skall jag plantera dem också.

Hemma hos mig fortsätter dahliorna att blomma, och de har stått emot både regn och blåst.
Högra nedre hörnet, Seniors Hope en absolut favorit.
Uncle B, stora bilden, blir nog en av favoriterna i år, trots att den inte har rätt färg.

 

Vi har fått en hel del regn under veckan, men det har också varit sol och fint. 
Ha en trevlig helg!
Marika

Länkar till TrädgårdsFägring

36 kommentarer:

 1. Vilken fantastisk trädgård! Så grön och frodig! Dina dahlior är helt magiska - jag har lyckats få EN blomma i år, ja något gör jag fel :)
  Önskar dig en skön helg nu!
  Höstkram från Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Titti!
   Tack! visst är den fin. Så tråkigt att dina dahlior inte vill blomma. Jag har flera stycken som inte blommar, några som blommar tidigt några som blommar senare än de andra. Två nya som inte har vuxit alls, inga gröna blad heller. Ibland vill det sig inte, Jag har gett dem mycket vatten, planterat dem i naturgödslad jord, strött ut kaffesump runt dem.
   De ser ut att trivas.
   Ha en trevlig helg /Kram Marika

   Radera
 2. Hej Marika!
  Så flotte bilder fra en flott hage! Det må ha vært en fantastisk opplevelse å gå rundt i den hagen. Du var heldig som fikk kjøpt flere planter der. Flotte bilder!
  God helg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marit!
   Tack! Jag har besökt trädgården förut, och gillar den riktigt mycket. Då var det sommar så det fanns mycket klematis och andra perenner som blommade. Ja jag är glad för mina inköp, det blev både Hosta och Julrosor.
   Trevlig helg /Marika

   Radera
 3. Tenk å ha så flott hage at en kan ta imot besøk som beundrer hagen sin. Det ligger langt fram i min hage i alle fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lillian!
   Det finns så många sorters trädgårdar, och alla har något att bjuda på. Är övertygad om att också din har det.
   Trevlig helg!
   Marika

   Radera
 4. Det er så himla inspirerende å besøke inspirerende hager. Jeg merker at jeg tar det med meg hjem. Får nye ideer. Dahlia nyter jeg nå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anne!
   Visst är det trevligt, att se andra trädgårdar och speciellt en som är så fin. Dahliorna är så fina, hoppas få njuta av dem riktigt länge.
   Ha det gott /Kram Marika

   Radera
 5. Det er trivelig å gå rundt i en hage hvor det dukker opp godbiter som kan kjøpes.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Martin!
   Visst är det, jag fick med mig en hel del fina växter hem.
   Hälsningar Marika

   Radera
 6. Det er tydeligvis en velindrettet have, som beboerne elsker at passe. Fantastiske dahlier du stadigvæk kan vise.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marie!
   Trädgården innehåller så många träd, buskar och växter, som gör en fin helhet. Den är inte stor, men det finns mycket att se. Dahliorna är riktigt fina, de flesta har slagit ut. Några tog lite tid på sig.
   Ha det gott /Marika

   Radera
 7. Jeg kan se du blev inspireret til at lave nogle flotte kollager fra dit havebesøg - og det forstår jeg godt! Haven virker meget gennemtænkt og både praktisk og hyggelig, frodig og grøn. Der er mange fine rum og smukke belægninger. Man kan lave så meget fint med bladplanter, buske og træer, så jeg får også god inspiration og kan næsten forestille mig at være der selv:)
  Dine egne skønne Dahlia er nu også flotte!

  Hilsner fra Ulla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ulla!
   Det är en riktigt trevlig trädgård med många gröna växter. På sommaren finns det mycket som blommar också, men nu var det mest grönt. Jag är imponerad av allt hon fått plats med på en relativt liten yta. Dahliorna fortsätter att blomma fint, hoppas få njuta av dem ett tag till.
   Ha det gott /Hälsningar Marika

   Radera
 8. Hej Marika!
  Vilken fantastisk trädgård, måste varit mycket inspirerande att vandra runt i. Och grattis till att du hittade växter att ta med hem. Hosta och julrosor är favoriter hos mig.
  Och din dahliablomning är makalöst vacker! Tur att det inte kommit frost ännu.
  Önskar dig en fin söndag!

  Kram Anita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anita!
   Ja, det var det verkligen, det finns en massa fint att se där. Har precis planterat, men blev inte klar med allt. Skall ila iväg till keramikkursen. Är så glad för dahliorna, de ser ut att trivas bra. Ha en fin söndagskväll.
   Kram Marika

   Radera
 9. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 10. Kaunis puutarhanäkymä ja ihanat daliat. Oma suosikkini on kollaasin alimman rivin oikeanpuoleisin, pinkki dalia.
  Nauti sunnuntain jatkosta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kielenkääntäjä näyttää tekevän omia koukeroitaan. Anteeksi.

   Radera
  2. Hei!
   Kiitos, oli tosi kiva puutarha. Olen käynyt aikaisemmin kesällä-. Silloin löytyy myös vähän enemmän värillisiä kukkia, etenkin eri clematis kasveja. Minun suosikit on molempien kollaasien alin oikea kulma. En tiedä mikä bloggeria tänään vaivaa, kestää kauan ennenkuin sivu päivittyy. Hyvää sunnuntain iltaa /Marika

   Radera
 11. Vilken ordning och reda men ändå vackert och mysigt. Så skulle jag vilja ha det. Tack för titten. Dina dahlior är jättefina. Kraaam Pia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Pia!
   Det är en riktigt fin trädgård, nu fick jag inte med allt på bild, men det finns en del framför huset med vackra perenner.
   Tack! Är så glad för dahliorna.
   Ha det gott /Kram Marika

   Radera
 12. Vilket trevligt besök, så fin och välorganiserad trädgård du fick se och dessutom komma hem med några plantor.
  Underbara dahlior du har hos dig, en fröjd att se.
  Ha det fint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lena!
   Ja det var det, alltid kul att se andras trädgårdar. De flesta av plantorna är planterade men har några kvar. Tack! dahliorna har blommat riktigt fint, och hoppas få njuta av dem ett tag till, innan frosten.
   Ha det gott /Marika

   Radera
 13. Sikke en skøn have, du har besøgt. Det er så skønt, at besøge andre haver og endnu bedre, når der er plantesalg :-)
  Dejlige Georginer, dem kan man ikke undvære i efterårshaven.
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lene!
   Tack! det är en riktigt trevlig trädgård. Att komma hem med nya växter är inte alls dumt. Dahliorna har blommat fint och fortsätter att blomma. Hoppas att det inte blir frost på länge.
   Hälsningar /Marika

   Radera
 14. Kaunis puutarha ja tuo ympyrä on todella upeasti toteutettu. Ihania ostoksia olet myös tehnyt. Minä olen myös istutellut mutta lähinnä vaihtanut kasvien paikkaa. Täällä sataa mutta lähinnä puiden lehtiä pitäisi haravoida ensimmäistä kertaa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hei Nila!
   Puutarha on kaunis, näkee että omistaja on suunnitellut oikein hyvin, ja saanut hienon kokonaisuuden. Minun pitäisi vielä siirtää muutama kasvi. Onhan tässä vielä aikaa. Vaahterat ja iso tammi antaa paljon töitä syksyisin, mutta vielä ei ole ollut niin paljon lehtiä maassa.
   Hyvää viikon jatkoa /Marika

   Radera
 15. Hej Marika!
  Det är alltid trevligt att åka ut på trädgårdsvandring och hitta nya växter att köpa och sätta ner i sin trädgård.Det var en vacker och välskött trädgård du kom till.Dina Dahlior har verkligen förgyllt och gör det fortsättningsvis också de är så fina.Ha det gott/Margareta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Margareta!
   Javisst är det fint, det finns alltid något som fastnar i minnet, som växtval och planteringar. Dahliorna är riktigt fina, hoppas att de får vara det ett tag till.
   Ha det gott /Marika

   Radera
 16. Det er altid spændende at komme ud at se haver, og det ser ud til at være en spændende, du har besøgt. Jeg falder især for de flotte belægninger, men også kompostpladsen er fint indrettet.
  Dine georginer har fortsat mange blomster, så nu må nattefrosten godt lade vente på sig.

  Hilsen Elna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Elna!
   Javisst är det, man får med sig idéer och intryck trots att trädgården är annorlunda än den man har hemma. Alltid lika sorgligt då nattfrosten tagit dahliorna, men hoppas att det dröjer ett tag till.
   Ha det gott /Hälsningar Marika

   Radera
 17. Underbara Dahlior du har! Själv har jag inga alls i år - vilket är ovanligt. Men jag tröttnade när dom jag hade förra året vår så extremt sena. Dessutom valde jag en massa prydnasgräs istället i år.
  Det var en mycket vacker trädgård du visade - och där ser man att det behöver inte bara vara en massa blommande växter.....
  KRAM-Susie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Susie!
   Tack så mycket! Ja de blommar fint. Prydnadsgräs är fint, dahliorna kräver lite jobb, med att plockas upp och planteras igen. Visst är trädgården fin, där finns nog växter som blommar också, mest klematis som klättrar, men också annat.
   Ha det gott /Kram Marika

   Radera
 18. Vilka inspirerande bilder du tog! Snyggt med smågatstenen i två rader vid rabatterna. Den runda gräsmattan påminner om den hos Kristinas oas, ser så trevligt och genomtänkt ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anni!
   Det är en riktigt fin trädgård. Den är inte stor men välplanerad. Många fiffiga idéer, nu missade jag att ta bilder på framsidan, som är riktigt inbjudande. Men jag var ju där för att köpa växter.
   Ha det gott /Kram Marika

   Radera