tisdag 27 februari 2018

Månadsbild Februari.

Februari har varit en riktigt skön månad, lite snö som lagt sig som ett skyddande
täcke över rabatterna, lagom kallt. Nu har det blivit en aning kallare men solen
skiner och det är ljust och fint.
I jämförelse med bilden under från 2017, så var det mera snö då.
Murgrönan trivs och är grön och fin, övriga växter ligger inbäddade.
En skön frökapsel, av Vit Bolltistel.
Mina frösådder av  Blåverbena , Jätteverbena och olika Riddarsporrar.
Besök som lämnar spår i snön, blir ett fint mönster.
Soligt och fint i holken, lönnen har bildat knoppar.
Inspektion pågår, hoppas på hyresgäster i år.
Fyller på, och det tar slut. 
Min egentillverkade fågelmat verkar inte särskilt
populär, det är frön och nötter som går åt.

Lite kallare väder, -12 i morse, solen skiner och det är fint.

Ha det bra !

34 kommentarer:

 1. Hej Marika!

  Da er det faktisk litt varmere her i dag med -7, men her er det ingen sol og bare skyet og grått vær. Men heller det enn -20 som i går. Det er ikke mye snø hos deg, og den smelter nok hurtig bare det blir varmere igjen. Koselug med alle fuglene hos deg.
  Ha en fin dag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marit!
   Nej, vi har inte mycket snö, det är precis så det täcker rabatterna. Det är ljust och fint, och solen skiner.Vi har klarat oss från det senaste snöovädret. Skönt att det inte är så kallt mera.
   Ha det fint /Marika

   Radera
 2. Så fine vinterbilder fra hagen din. Minner meg på at jeg må ut og sjekke om fuglene har nok mat også. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ingeborg!
   Tack, visst är vintern fin, med sol och några köldgrader. Solen värmer, och det är riktigt fint.
   Ha det fint /Marika

   Radera
 3. Hej Marika! Ja, bara man slipper själv vara ute någon längre stund är vädret egentligen det normala för årstiden. Lätt att glömma bort efter år av mycket milda vintrar - hos oss i alla fall. Hoppas att dina "hyresgäster" förstår hur fint de kan få hos er :-) och flyttar in. Fast nu är det väl lite väl kallt för familjebildning?
  Min tajmning i år har varit usel när det gäller sådderna, bortsett från de som jag har ute, under snön precis så som du. Har många som kommit hyfsat långt. Trodde att även denna vinter skulle bli mild och då var jag beredd att värma upp glashuset så att en del skulle kunna fä växa i lagom ljust och varmt, men det kan jag inte nu. Platsbrist är ordet.
  Ha det jättegott!
  /Anja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anja!
   Våra vintrar har också varit ömsom kallt ömsom varmt, då föredrar jag lite köldgrader hela tiden, så man slipper det blöta plaskvädret. Jag hoppas vi får hyresgäster i holkarna, än så länge är det bara en gammal holk som har gäster, men det är ju inte dags ännu. Har bara sått olika sorters paprika inomhus, de har redan kommit upp, så jag väntar ett tag med resten. Men det skall bli både tomater och gurka så småningom.
   Ha det riktigt gott /Marika

   Radera
 4. Hei! Marika!
  Trivelig månedsbilder. Her er det himla kaldt, men jeg kan faktisk kjenne at sola varmer litt. Det er så koselig å ha fugler i hagen.
  Ha det godt! Anne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anne!
   Tack, vi har lite kallare idag, men solen värmer redan.Längtar tills fåglarna börjar sjunga, än så länge är de väldigt tysta och koncentrerar sig på att äta.
   Ha det fint /Marika

   Radera
 5. Her har februar også været en fin måned med en del sol, men den slutter ret koldt.
  Så fine foderautomater du har :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ulla!
   Vi har också fått kallare väder, men soligt och fint.
   Tack, jag gillar också den, fåglarna väljer hellre de andra, som inte är lika färggranna.
   Ha det fint /Marika

   Radera
 6. Fine februarbilleder. Så positivt ville jeg nu ikke anmelde vores februar, og lige i dag er det utroligt koldt og blæsende.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marie!
   Vi har också fått det lite kallare de senaste dagarna. Föredrar att det är lite kallt än att det är varmt och kallt om vartannat, det blir is på gatorna och svårt att ta sig fram. Men längtar ändå mot varmare väder och vår.
   Ha set fint /Marika

   Radera
 7. Hej Marika

  Samma vädertyp här, bara ingen snö, det är kallt i vinden!
  De tror nu att värmen kommer retur söndag.
  Vi får se!

  Ha en trevlig kväll

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Karsten!
   Det är riktigt oväder runt Stockholmstrakten, vi har klarat oss än så länge. Vi får hoppas på lite varmare väder.
   Ha det fint /Marika

   Radera
 8. Hei Marika.
  Februar har vært en fin og mild måned. Men nå har vi jammen fått det. I dag har det vært - 8 og full snøstorm. Det har blåst 15 m i sekundet, så den reelle temperaturen har vært rundt -20. fy å kaldt det er ute.God kveld til deg.
  hanne-Lise.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Hanne-Lise!
   Blåsten gör att det blir riktigt ruskigt. Väderprognosen såg inte så bra ut för de kommande dagarna. Vi har klarat oss ganska bra, hoppas det fortsätter så.
   Ha det fint /Marika

   Radera
 9. Hej Marika! Oj vilken skillnad mellan februari förra året och i år. Så fin murgrönan är. Igår sken solen här också men idag har vi riktigt oväder med tätt snöfall och halka med masskrockar som följd. Trafikverket och polisen råder alla som kan att lämna bilen hemma. Fåglarna vill ha mycket mat nu. Jag fyller på flera gånger om dagen. Vi har jätteflockar med gråsiskor och steglitser. Dom är inte stora men oj som dom äter. Fast dom är ju många så det är väl därför maten försvinner med en rasande fart.

  Ha det gott!
  /Anita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anita!
   Vi har soligt idag också, men nu var det betydligt kallare, -16. Blåste lite motvind när jag skulle vända hemåt, och det var inte skönt. Hos mig finns varken gråsiskor eller steglits. Men förra året fick jag besök av domherre och bergfink. Har sett en domherre i år. De är fina att titta på, och idag hörde jag lite fågelsång i solen.
   Ha det fint /Marika

   Radera
 10. Hei Marika.
  Enig med deg at februar har vært en fin måned med all slags vær. Mot slutten har det blitt kaldere og kaldere, men dagene blir lenger og sola varmer når den er fremme.
  Ønsker deg en fin start på mars.
  Hilsen fra Turid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Turid!
   Vi har också fått det lite kallare nu de senaste dagarna, men solen har varit framme och det har varit riktigt fint. Dagarna är ljusa och fina.
   Tack, önskar dig detsamma.
   Ha det fint /Marika

   Radera
 11. Det är verkligen skillnad mot förra året - hos mig också. Var ute igår för solen sken så fint men jag vände snart in igen. Vinden var vidrigt kall och hård. Så nu är de flesta träd rena från snö igen.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Carina!
   Idag var det -16 men det var skönt när man promenerat ett tag. Vi har inte haft någon blåst och har kommit undan det värsta ovädret, och snökaoset.
   Ha det fint /Marika

   Radera
 12. Det är verkligen skillnad hos oss mycket mer snö i år och så kallt var det nog flera år sedan det var. Det blir till att vänta på våren antar jag.
  Ha det så gott
  Kam Meta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Meta!
   Vi har haft samma mängd snö ett tag nu, så vi har kommit lindrigt undan. Det var kallare idag, men solen sken och det var riktigt vackert ute.
   Ha det gott /Marika

   Radera
 13. Skönt att du har ett positivt omdöme om februari, men nu tror jag det är värsta vintern i Stockholmstrakten. Ser fint ut med sådderna.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Inger!
   När jag ser på nyhetssändningarna så förstår jag att vi har det bra, hoppas vi slipper ovädret.
   Ha det fint!
   Kram Marika

   Radera
 14. Mysiga bilder! Gissar att småfåglarna är väldigt tacksamma över att hitta holkar att övernatta i dessa kalla dagar.
  Allt gott
  /Aentte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anette!
   Det har varit riktigt härligt trots ganska kallt väder, men solen piggar upp. Hoppas fåglarna trivs i holkarna och förhoppningsvis bygger bo också.
   Ha det bra /Marika

   Radera
 15. Vi hade heller ingen snö innan snökanonen dök upp och tur var väl det egentligen, när det blev så kallt. Nu är det bara att vänta ett tag till. Ha det fint. CArita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Carita!
   Vi har haft ungefär samma snömängd ett tag nu, med solsken blir det riktigt fint. Våren dröjer nog ett tag, men snart kommer den.
   Ha det gott /Marika

   Radera
 16. Visst är det vackert i naturen, fina vinterbilder du har tagit. Än är det nog för tidigt med vår så vi får njuta av det vi kan just nu, jag njuter faktiskt av att inte ha så många måsten varje dag. När trädgården vaknar då blir det fart och orken prövas.

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Gunilla!
   Februari har varit riktigt bra, vi har klarat oss från snöstorm, de senaste dagarna har varit riktigt soliga och fina. Gillar att det är ljust och snön är vit och vacker. Redan mars månad, tiden går fort.
   Trevlig helg / Marika

   Radera
 17. Undrar just om jag ska prova på det där med vintersådd, eller är det för sent nu? Jag har inte vågat så något än, för jag har så mycket löss på mina hibiskusar på verandan. Småplantor har inte en chans mot lössen, det vet jag sedan tidigare år. Dina sålådor inspirerar ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anni!
   Jag satte ut mina vintersådder i januari, har inte tittat hur det ser ut, tror jag får vänta tills solen tittar fram innan det börjar gro. Testade det första gången förra året, och lyckades bra med både riddarsporre och digitalis. Inomhus är det bara paprika jag sått än så länge.
   Ha det bra /Marika

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...