fredag 15 april 2022

Glad Påsk!

 Förra veckan var det snöstorm och kallt, idag på långfredagen är det soligt och fint. Det blev en härlig arbetsdag i trädgården, och så roligt att få snyggt i rabatterna.  Påskhäxorna har flugit förbi, påskharen har lämnat påskägg, som vi skall leta efter imorgon. 

Det gick ingen nöd på alla vårblommor, de har klarat sig fint under snön, och ser nästan lite piggare ut nu. Speciellt mina Julrosor trivs riktigt fint. 

Har rensat och klippt ner torkat, i några rabatter, men det återstår en hel del. Skall passa på att strö ut lite naturgödsel när jag rensat klart.  Det gäller att komma ihåg ryggen och inte böja sig allt för många gånger. Knäkudden kommer fram, den är till stor hjälp.

Har äntligen fått lite fina minipenséer på altanen, de har fått vara i växthuset under den värsta kylan. Igår blev de äntligen planterade i krukorna och fick sällskap av lite påskris och fjädervippor. 

Imorgon hoppas jag på en lika fin dag. Vi skall ha påskmiddag och leta ägg. Har ordnat med all mat som hör påsken till. Har ni smakat på Finsk Memma? Den har en speciell smak, men en liten portion med strösocker och grädde, så smakar det riktigt gott.

Ha en fortsatt Glad Påsk!
Marika

Länkar till TrädgårdsFägring.

36 kommentarer:

  1. Fint og fargerikt hos deg i dag! Jeg fikk en god hageøkt i går, men besøk og tur i dag.
    God påske!
    /Irene

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Irene!
      Tack, det är riktigt fint nu, och när man fått bort löven så syns blommorna bättre. Men det är mycket kvar. Idag skall vi fira Påsk med god mat och besök, men tror jag hinner ut i trädgården en stund också.
      Glad Påsk!
      /Marika

      Radera
  2. Hej Marika!
    Vilken härlig blomsterprakt hos dig. Visst är det märkligt att det var snöstorm för bara någon vecka sedan. Men alla växter verkar ha klarat sig bra. Memma har jag hört talas om men aldrig smakat. Roligt med olika traditioner.
    Nu hoppas jag ni får en riktigt fin påskafton med påskmiddag och äggletning.

    Kram och fortsatt fin påskhelg!
    Anita

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Anita!
      Det var riktigt skönt att komma ut i trädgården, och börja rensa bort alla löv. Växterna ser fina ut och till min glädje ser jag att blåsipporna förökar sig. Den röda såg lite tilltufsad ut men ser ut att ta sig fint. Memma har en speciell smak, antingen gillar man den eller inte. Det är skoj att hålla på traditionerna.
      Tack! vi kommer att ha det bra.
      Ha en fin påskhelg /Kram Marika

      Radera
  3. Hej Marika!

    Så mange flotte blomster du har nå! Blåveisene ser ut til å trives godt hos deg.
    Fortsatt god påske!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Marit!
      Tack, visst är det lika härligt varje vår att få se de första vårblommorna. Blåsippan har förökat sig, hoppas den röda också vill göra det.
      Ha en fortsatt God Påskhelg!
      Marika

      Radera
  4. Have a nice spring here! These florets are faded at home, but I decided to redo a planting of crocus bulbs in the fall for the light they bring.
    Happy Easter!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hi Gine!
      The first springflowers are so nice. I love crocus and will have some more bulbs. They are really nice and the bees like them too. Happy Easter!
      /Marika

      Radera
  5. Skønne, farverige collager, du fejrer påsken med.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Marie!
      Tack, ja det är riktigt fint nu.
      Glad Påsk!

      Radera
  6. Ja påsken kom med SOL! Härligt! Skönt att få lite långledigt nu...
    Finsk Memma har jag smakat! En mycket speciell smak minsann :)
    KRAM & GLAD PÅSK från Öland & Titti

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Titti!
      Så himla trevligt med sol och värme. Årets memma kom från Fazer, och var så god.
      Kram /Glad Påsk!
      /Marika

      Radera
  7. Great show of beautiful Spring flowers - perfect for the Easter weekend. Thanks

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hi!
      Thank you ! Finally we can enjoy springflowers, and the cold weather has turned to warm sunny spring.
      Have a Lovely Easter!
      /Marika

      Radera
  8. Hej Marika

    Kan du forklare meg hvordan jeg får skrevet Marits hage når jeg linker mitt innlegg til TrädgårdsFägring i steden for tittelen på innlegget?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Marit!
      Titeln på inlägget kommer upp med automatik, och jag ställer mig på den raden och deletar texten och skriver in Maribels Garden i stället.
      /Marika

      Radera
    2. Hej Marika
      Det har jeg prøvd og har fått det til før, men får det ikke til nå. Får prøve igjen neste gang. Takk for svar.

      Radera
    3. Hej !
      Ja du får försöka igen, ibland vill det sig inte riktigt.
      Ha det gott /Marika

      Radera
  9. Ja, man bliver rigtig glad af at se alle dine skønne blomster i fine kollager! Så skønt med sådan en overflod af farver.
    Her har vi ingen hekse i påsken - de venter til Skt. Hans aften (midsommer), men sådan er vi jo så forskellige:)

    Hilsner fra Ulla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Ulla!
      Blev riktigt överraskad över alla blommor som ser ut att ha tålt snön och kylan riktigt bra. Vi har haft ett helt fantastiskt väder idag, sol och varmt. Påskhäxorna flyger till Blåkulla på skärtorsdag. Det är lite olika på våra traditioner.
      Ha det gott /Marika

      Radera
  10. Ja, ÄNTLIGEN är den är! Så vi har tagit en tur med bilen, hälsat på goda vänner, köpt penséer, handlat lite mat, men framför allt sett en massa vårblommor - utan att jag ens tog fram kameran. Ibland är man lite dum.....
    KRAM/Susie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Susie!
      Det är så fantastiskt, vilket underbart väder, idag har det varit varmt och skönt. Känns lite ovant att gå till kortärmat sådär plötsligt. Har fått en hel del gjort i trädgården .
      Ha det gott/ Kram, Marika

      Radera
  11. For en påske vi har hatt nå. Utrolig til påskestemning med alle krokusene dine.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Lillian!
      Javisst, vilket fantastiskt väder. Har fått mycket gjort i trädgården. Tack, de är riktigt fina nu.
      Ha det gott /Marika

      Radera
  12. Fin vår og påskestemning hos deg Marika.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Martin!
      Tusen tack, det blev en härlig Påskhelg och vädret blev helt fantastiskt.
      Ha det gott /Marika

      Radera
  13. Hej Marika!
    Så fint det blommar i trädgården hos dig nog är det underbart med vårblommor.Nu vill man inte se snöflingor då är det bättre med regn tycker jag.Påskens väder har varit helt underbart åtminstone här där jag bor och vårfåglarna har spelat flitigt.Ha det gott/Margareta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Margareta!
      Vi har haft ett helt fantastiskt väder och det fortsätter nu efter Påsk. Nej, ingen snö numera. Fåglarna kvittrar här med de är nog lika glada som vi.
      Ha det gott /Marika

      Radera
  14. Ett så charmigt inlägg, Marika! Tänk så omväxlande vädret är och så fint alla vårblommor anpassat sig.
    Spännande med din keramik, hoppas att du visar den här eller på Instagram sedan. Du har helt rätt att vi stoppar ned armeringsjärnen innan betongen stelnat - vi gör det direkt efter att ha fyllt papprören. Den träregel du ser på bilden hos mig tjänar som stöd för järnen, vi binder fast dem så de står stadigt. Ibland händer det att betongen lossnar från keramiken, men då blir det till att limma. Man får lära sig att lyfta i järnet och inte i keramiken.
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Anni!
      Tack! Ja det är rena sommarvärmen ute, har fått mina rabatter rensade, vilken skillnad det blir. Hittade en fin backsippa under löven, de som inte brukar klara sig hos mig. Det är så kul med keramiken, och gruppen är trevlig. Det var en specialkurs för de ordinarie är fullsatta. Vi vill fortsätta så vi hoppas att det går att fixa. Jag får se hur resultatet blir, innan jag lovar att visa.
      Ha det gott /Kram Marika

      Radera
  15. Kerrassaan ihanat kukkakollaasit. Nyt pitäisi tehdä kevät lannoitus heti kun penkit on vielä kosteita mutta lumi tietenkin sulanut.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hei Nila!
      Kiitos paljon. Nyt on oikein ihana aika, näin että valkovuokot kukkivat jo viereisessä metsässä. Puutarhassa tulee uusia kukintoja melkein päivittäin. Olen saanut vaahteralehdet pois kukkapenkeistä, ja sieltå alta löytyy ihanuuksia.
      Terveisin Marika

      Radera
  16. Första RIKTIGA vårdagen här! Vi har ätit nyss inköpt sparris medhemgjord romröra, parmesan, smält smör, salt & peppar. Underbart gott - och vi hade köpt både lyxvarianten samt soppsparris, båda var jättegoda men det är klart att "lyxvarianten" var det lite mer sak i.....
    KRAM/Susie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Susie!
      Vi har haft ett otroligt varmt och skönt väder. Jag såg till att få hem Amandine potatisen till påsk. Den var riktigt god. Vilket kalas ni haft, det låter riktigt gott.
      Ha det bra /Kram Marika

      Radera
  17. Vel overstått påske! Vi har nå etter påskehelgen fått nesten sommer. To dager med 18-19 grader. Helt fanatstisk å kjenne på varmen og se hvordan planter og alt reagerer på solens stråler. Nydelig tid vi har nå:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Inger Marie!
      Vi hade soligt och fint i påsk och det har fortsatt med fint väder. Känns ovant med sådan värme då det inte var längesedan vi hade snöstorm. Visst är det härligt.
      Ha det så bra /Marika

      Radera