söndag 7 mars 2021

Drömresan gick till.

 Vi har i ett antal år rest med dottern på kombinerade trädgårds, shopping, musikal resor. Den senaste resan gick till London, en stad vi har lärt oss att älska.  Vi hade planer att resa förra året, av någon anledning drog vi ut på bokningen, tills pandemin satte stopp för allt med resor. Vi hade tur att vi inte hann boka något.

London calling!
Senaste resan var sommaren 2019 , vi bodde på ett litet hotell La Suite West Hotel, nära två tunnelbanestationer, så det var enkelt att ta sig runt i London. Hotellet var helt ok, lite små rum men vi tillbringade inte mycket tid på rummet. Har gjort inlägg om resan förut, men försöker plocka med bilder
som jag inte haft med förr.
Den senaste gången flög vi direkt till Heathrow med British Airways, och snabbtåg till Paddington station. Promenadavstånd till hotellet. Några gånger har vi tagit flyg till andra flygfält och då hamnar man i andra änden av London. Inte kul att komma fram sent på natten, då tunnelbanan slutat gå.
Ett besök på Kew Gardens, blev det. Fanns så mycket att se, både i växthusen och i den stora parken.
Det är stora avstånd och trots att vi hade många timmar på oss, hann vi inte se allt. Skulle gärna komma tillbaka på våren. 

Längs de stora gångarna finns det enorma blomrabatter, med många fina perenner.
Alla växter var stora och kraftiga.
Stora höga växthus med enorma växter.
Blev extra förtjust i köksträdgården.
I köksträdgården fanns också en hel del vackra klätterväxter, som klematis och luktärter.
Vi brukar besöka Portobello Road marknaden och då passar vi på att äta Fisch and Chips på The Duke  Of Wellington.

Vi bokar alltid en musikal, denhär gången blev det The Lion King.  Musikaliskt var det inte den bästa vi sett, men helt ok och sevärd. 
För första gången besökte vi Little Venice i västra London. Vi hade träff med släktingar som råkade vara i London samtidigt. 

Shopping i London går inte att undgå. 
Hoppas att vi snart kan röra på oss igen. 
Ha det gott!
Marika


Länkar till TrädgårdsFägring
38 kommentarer:

 1. Hej Marika!
  Ja, jeg husker at du viste de bildene når du hadde vært der, og det var jo en veldig flott tur dere var på. Kew Gardens ser helt fantastisk ut. Får håpe at du kan reise tilbake dit en gang når corona en gang er over.
  Ha det godt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marit!
   Tack, ja det hoppas jag verkligen. Tror att det kan vara speciellt på våren då magnoliorna blommar.
   Ha det gott /Marika

   Radera
 2. Hej Marika!
  Vilket fint och inspirerande inlägg!
  Nästa gång vi åker till London, mannen och jag, så blir det absolut ett besök, kanske två med tanke på vad du skriver, på Kew Gardens. Senast vi var i London var våra ungdomar med och de är inte jätteförtjusta i att besöka botaniska trädgårdar. Men, som sagt, nästa gång... Hoppas verkligen att vi snart kan börja resa fritt igen!

  Skön söndag! /Birgitta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Birgitta!
   Tack för det! Det gäller att ha någon med samma intresse med sig, för ungdomar finns det så mycket annat att se och uppleva.
   Ja det hoppas jag också.
   Ha en skön söndag /Marika

   Radera
 3. Tack Marika för ett längtansfullt inlägg! Kew var det länge sedan jag var till, men Little Venice blir det alltid ett besök till. Chelsea Flower Show vore det underbart att få åka till igen, även om jag sist sa att nu fick det räcka. Älskar London, där finns alltid nytt att upptäcka!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anni!
   Det finns så mycket att se och uppleva. Nu var det många år sedan vi var på Chelsea Flower Show, så jag skulle inte ha något emot ett besök där heller. Samma här, längtar till att kunna åka dit igen.
   Ha det gott /Kram, Marika

   Radera
 4. Tak for historien og tips. Dem gemmer jeg :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lisbeth!
   Tack för det, det finns så mycket att se i London.
   Ha det gott /Marika

   Radera
 5. Ja, London - og England - står også højt på listen over drømmerejser hos mig. Det er over 40 år siden jeg var i London, så der er vist sket en del siden:) Lige nu bliver det ved drømmen, men der kan jo gøres mange rejser til en stor by som London...
  Dejlige billeder og tips Marika!

  Hilsner fra Ulla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ulla!
   Ja, det är något speciellt med England. Vi hade smått planerat att besöka Irland men det blev inget inte i år heller tror jag.
   I London finns alltid något att uppleva.
   Tack Ulla!
   Ha en fin söndag /Marika

   Radera
 6. Låter härligt! Jag delar kärleken till London och Storbritannien generellt. Har bara gjort ett kort besök till Kew och var lite besviken. Å andra sidan var sällskapet inte trädgårdsintresserat så tålamodet för rejäl utforskning fanns inte :)

  Ha det gott! Kram, Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Carina!
   Dottern är det bästa resesällskapet, vi har samma intressen, och vi går verkligen och botaniserar i lugn och ro.
   Ha det gott ! Kram, Marika

   Radera
 7. Trots att jag inte bor så långt från London, tar lite drygt två timmar, så är det väldigt sällan jag är där, men när pandemin är över ska jag ta mig dit och spendera några dagar där.
  Kew Garden har jag besökt och det är så fint där.
  Hoppas att våra drömmar snart kan bli verklighet!
  Skön söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lena!
   Det blir nog lätt så, om man har något nära till hands, så är det inte lika lockande. Kew Gardens var en glad överraskning, tror det kan vara riktigt fint med magnolior och körsbärsträd i blom, om våren.
   Ha en fin söndag /Marika

   Radera
 8. Hej Marika, very nice pictures from the Kew Gardens. I visited it in the late seventies. We had to postpone our holiday to Sweden again this year. Hopefully we can do travel next year.
  Have a nice sunday. Groet uit Nederland

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hi Willy!
   I really enjoyed my visit to Kew Gardens, so I would like to visit again. London is always a nice place to visit, with lots to do. Let´s hope we can travel again some day.
   Have a nice sunday. Best wishes /Marika

   Radera
 9. Hej Marika!
  Vad härligt det låter att få resa i väg med dottern till England. Det är ett land jag även skulle vilja åka till och se på deras trädgårdar och insupa den engelska atmosfären ditt inlägg ger mig en längtan dit.Ha det gott/Margareta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Margareta!
   Ja, det är det verkligen, och så bra att vi trivs bra ihop. Vi har ungefär samma intressen så då blir det inte problem med vad vi skall göra. Hoppas verkligen att vi kan resa snart igen, om inte annat så i Sverige. Här finns mycket fint också.
   Ha det gott /Marika

   Radera
 10. Hei Marika!
  London synes jeg er veldig spennende. Det er så utrolig mye å se. Kew Gardens er et must. Har heldigvis vært der. Vil svært gjerne vende tilbake. Håper at det lar seg gjøre snart. Ha det godt! Anne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anne!
   Det är verkligen en stad för alla smaker, finns inga begränsningar på vad man kan uppleva och se. Vi får hoppas att det inte dröjer allt för länge tills vi kan röra på oss igen.
   Ha det fint /Marika

   Radera
 11. Hej Marika,

  London var det länge sedan jag var i och då hann jag bara se ett litet hörn av Kew Gardens, fokus var inställt på annat. Skulle gärna dit igen för att se mer och Little Venice ser spännande ut.
  Ja, visst vill man kunna börja röra på sig igen nu!

  Ha en fin vecka . Ulrika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ulrika!
   Det brukar bli så om man inte har bestämt sig innan. Kew Gardens var en positiv överraskning, och skulle gärna besöka parken igen, och gärna då på våren.
   Little Venice får vi nog utforska mera, våra släktingar skulle vidare till Wimbledon tennisen, och vi skulle resa hem. Så vi träffades för att äta lunch.
   Vi får hoppas på det, att det snart är över med alla begränsningar.
   Ha det gott /Marika

   Radera
 12. Teniamo duro, si potrà tornare a fare tutto quanto molto presto :)

  Buona primavera :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hi Gabriel!
   Yes You are so right, a little bit patience still and soon we can live again.
   Have a nice day /Marika

   Radera
 13. Marika! You have had a beautiful, fruitful and energetic journey. I envy your courage. We don't travel very far now, and visiting English gardens is my dream.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hi Ludmila!
   This journey was in 2019 and we had plans for last year, but as you know the pandemic has stopped a lot of plans. Some day we can enjoy travelling again. Hope you get to visit England some day, it is a lovely country with beautiful gardens.
   All the best /Marika

   Radera
 14. Tak for et inspirerende indlæg! Drømmene kan coronaen heldigvis ikke tage fra os. Jeg går også og drømmer om London. Jeg var i Kew Gardens for nogle år siden, og jeg vil gerne vende tilbage. Der var så meget spændende at se på. Jeg var allermest betaget af de lange staudebede.

  Hilsen Elna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Elna!
   Tack, nej drömma kan vi. Förhoppningsvis kan vi också resa igen. Det var mycket som imponerade där, rabatterna var fina och alla stora vackra träd. Vi hade en härlig dag där.
   Ha det gott /Hälsningar Marika

   Radera
 15. London er en dejlig by, at besøge og vil man se haver er England i det hele taget et fantastisk sted. Jeg skulle have været med Det danske Haveselskab i England sidste år, men det blev desværre aflyst. Vi har en søn, der bor i England, så ham drømmer vi om at kunne besøge igen.
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lene!
   London och England har alltid varit ett favorit resmål. Kan förstå om ni längtar att träffa sonen. Min son bor i Sverige men vi har inte heller setts på länge. Vi får stå ut tills vi fått vaccin och det är säkert att röra sig igen.
   Ha det gott /Hälsningar Marika

   Radera
 16. Oj, det er lenge siden jeg var i London, får nesten lyst til å reise nå når det ikke går. Nøyer meg med å se gamle Gardeners world programmer. Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ingeborg!
   Det går lika bra att se Gardeners World, ett härligt program. Så småningom kan vi resa och leva friare än vad vi gör nu.
   Ha det gott /Hälsningar Marika

   Radera
 17. Hei Marika.
  Husker innlegget dit fra turen:-)
  Vi reiser sjelden lengre enn Sverige og Danmark, og selv det er umulig nå. Litt rart når vi bor rett ved Svinesundsbroen, og har venner vi kan se (huset) over fjorden, men ikke treffes...
  Vi får drømme og se framover:-)
  Ha det godt/Eirin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Eirin!
   Just nu får vi drömma om både korta och lite längre resor. Vi får ha tålamod. Skulle gärna hälsa på mina syskon i Helsingfors, men det får vänta.
   Vi har fått en hel del snö, så nu är det vinter igen.
   Ha en trevlig helg /Marika

   Radera
 18. Hej Marit!
  En sen kommentar från mig som du kanske inte ser ...
  London, så mysigt det ser ut på dina bilder. Så härliga minnen men samtidigt, vilken tur att ni var sena att boka förra året.
  Bilderna från köksträdgården blev jag väldigt fascinerad av. Tänk att köksväxter kan vara så vackra. Little Venice har jag ju hört talas om men aldrig besökt. Det ser väldigt mysigt ut där. Och vet du vad vi ska äta i eftermiddag? Jo just Fish & Chips. Inte riktigt som i London men vår egen variant som vi tycker är väldigt god.
  Önskar dig en fin helg!

  Kram Anita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anita!
   Det var riktigt trevligt, vi trivs ihop dottern och jag. Det är kul att ha samma intressen. Köksträdgården var riktigt fin och vi var nästan ensamma där. Vi kunde gå i lugn och ro och titta på allt. Parken är stor så det blir inte trångt förutom då man vill ha lite mat i sig. Är säker på att din Fish and Chips smakar riktigt gott.
   Ha en trevlig helg /Kram, Marika

   Radera
 19. Åhh London! Vi har varit på Chelsea Flower Show i så många år eller "bara" besökt London. Älskar den staden!! Ja tänk när vi får resa dit igen...men det lär väl dröja misstänker jag. Härliga bilder!!!
  Kram från Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Titti!
   Håller med dig, det är en härlig stad och så mycket att se.
   Vi får nog vänta ett tag verkar det som.
   Tack, det är kul att se på bilderna och uppleva allt igen.
   Ha det gott /Kram, Marika

   Radera