lördag 27 februari 2021

Vårväder.

 All snön har töat bort, och det är barmark i trädgården. Växterna ser gröna och frodiga ut. Våren känns lika härlig varje år. Vi har haft en hel del sol, som gjorde att snön försvann snabbt. 

Blåsippsblad tittar fram, men inga knoppar i år. Det är för tidigt. Förra året var rekordtidigt, redan den 19.2, fanns det små ulliga knoppar.  Några primula visar sig, och snödroppar, men de tar tid på sig, innan de börjar blomma. Är glad att jag äntligen har en liten koloni. 
Julrosorna har knoppar, men det lär dröja ett tag till innan de spricker ut. 
Väntar med spänning på hur den nyplanterade syrenbusken och Hibiscusen tar sig. De har klarat sig från att bli uppätna, så det är en bra början. Inte så mycket blommor ännu men hoppas att Hibiscusbusken kommer att blomma i sommar. 
I väntan på blommor ute får tulpanerna på köksbordet ge lite vårkänsla, lökarna tittar upp ute i rabatterna, men det dröjer ett bra tag innan det blir blommor.
Det blir många promenader och cykelturer i det fina vädret, vi tog en kvällspromenad tidigare ikväll, och det såg riktigt fint ut med månen som lyste upp molnen, det såg nästan ut som fjälltoppar. 
Nu är vi på gång mot våren, så härligt.
Ha en skön helg!
Marika

36 kommentarer:

  1. Ja snön borta här också! Så skönt! Snödroppar och vintergäck har kommit upp :)
    Det går fort nu! Men jag har verkligen längtat...
    KRAM från Titti

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Titti!
      Mina snödroppar står en aning skuggigt så de har knappt kommit upp, men de syns. Visst gick det undan när våren kom igång. Njuter också. Ha det gott!
      Kram/Marika

      Radera
  2. Good morning,
    The time has come where we all were waiting for. Springtime. The snowdrops are already out of flower here and the first Crocusses can be welcomed.
    Enjoy what the garden brings you and wishing you a happy springtime.
    Greatings from Holland Marijke

    SvaraRadera
    Svar
    1. Good morning !
      We had a nice winterweather in february, a bit unusual. But I enjoyed it. However spring is so welcome, and all the lovely flowers. Thank you for visiting I will pop up at your place.
      Have a nice sunday /Greetings Marika

      Radera
  3. Hej Marika!
    Vad härligt det ser ut hos dig med vårblommor på gång det längtar jag verkligen efter men hos mig blir det ännu ett tag innan vi är där.Underbart är att det är värme och sol och man hör att fåglarna har börjat spela som de gör på våren.Ha det gott/Margareta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Margareta!
      Här är helt fantastiskt, soligt och fint vårväder. Våren kommer till dig också, här gick det undan. Men det kan komma snö fortfarande.
      Ha en fin söndag /Marika

      Radera
  4. Tillykke med dit forårsvejr! Dejligt at se livstegn rundt omkring i haven - det varer ikke længe før du ser de første blomster. Her er vi måske en smule længere fremme, men også her er foråret helt frisk, og det er så dejligt.
    Fuldmånen har været fantastisk de sidste par nætter, og du har fået nogle flotte billeder af den!

    Rigtig godt forår!
    Hilsner fra Ulla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Ulla!
      Det har varit helt fantastiskt väder idag, har cyklat med en tunn jacka, utan mössa och vantar, och druckit kaffe ute på altanen. Det kommer så plötsligt varje år. Men så skönt. Månen var så fin igår kväll, riktigt vacker.
      Njuter av det fina vädret.
      Ha det gott /Hälsningar Marika

      Radera
  5. Hej Marika!
    Så heldig du er at snøen er smeltet. Veldig hyggelig å se juleroser i blomst nå. Vakre tulipaner også. De er så fine nå på denne tiden.

    Ha det godt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Marit!
      Det är riktigt skönt, har varit ute och motionerat i det fina vårvädret. Hittade en mörk Julros som har knopp, jippii blir så glad, brukar inte lyckas med dem. Tack, tulpanerna piggar upp, och så blev det en fin pelargon också.
      Ha det gott /Marika

      Radera
  6. Hade jag slarvtittat utan att läsa hade jag sagt - har du fjäll hos dig :)

    Jag är förvånad över hur snabbt snön och tjälen släppte. Jag trodde det skulle ta längre tid. Men här regnade det och var plusgrader antagligen är det det som gjorde det. Vårtecken är härliga! Jag täckte en rosa 'blåsippa' med löv häromdagen den hade stora fina skott över ytan. Roligt att du har fått till en rugge med snödroppar. Det är segast i början sen börjar de dela sig så det står härliga till.

    Ha en fin söndag! Kram, Carina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Carina!
      Det såg väldigt konstigt ut, när vi tog vår kvällspromenad, men vet att vi inte har några fjäll. Det har blivit riktigt varmt och skönt, idag blev det fika ute i vårsolen. Fick några snödroppar på rot av en bloggvän, innan dess hade jag försökt ett antal år, utan att lyckas. Är så glad för dem.
      Ha det fint /Kram, Marika

      Radera
  7. Vackra kvällsfoton och fina tulpaner. Här tittar en och annan vintergäck fram och det vita på snödropparna kan anas. Vad duktig du är som har stickat riddaritröjor. Jag stickar en del också men har litet svårt att få mönsterstickningen jämn. Ha det bra!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Ingmarie!
      Kvällshimlen var riktigt fin, och idag har det varit riktigt soligt och skönt. Tröttnade på att sticka mönstrade sockor, så det fick bli en tröja emellan. Blev riktigt bra. Födelsedagspresent till imorgon.
      Ha det fint /Marika

      Radera
  8. Bare å nyte våren! Jeg må nok vente litt til for her ligger snøen fremdeles.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Lillian!
      Ja det är olika när våren kommer, men här är väldigt varmt och skönt. Njuter.
      Ha det gott /Marika

      Radera
  9. Vilka härliga små vårtecken hos dig.
    Härligt med tulpaner på köksbordet, t o m jag har lyckats få köpt tulpaner som pryder mitt bord här.
    Ha det bra!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Lena!
      Ja det går sakta framåt, inte alls så fint som hos dig, med växter ute, men det kommer så småningom. Får pigga upp med färgglada tulpaner inne i stället. Vädret är härligt, lite kallare idag men varmt för årstiden.
      Ha det bra /Marika

      Radera
  10. Hej Marika,

    Visst är det mysigt att ta en inspektionsrunda i trädgården nu när snön töat bort. Man är så nyfiken på att se hur växterna klarat vintern och vad som tittar upp (och kanske blommar). Spännande med hibiskusen, hoppas du får se blommor senare. Vet att de sägs var bland de sista växterna som visar livstecken på våren så ha tålamod :)
    Vackra bilder på månen.

    Ha en fin vecka. Ulrika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Ulrika!
      Ja det är så härligt att gå sin runda med näsan mot marken. Grannarna undrar nog vad jag gör.. Det skall bli kul att se om Hibiskusen klarar sig och trivs. Har sett så många fina på bloggar och i verkligheten, stora som träd.
      Tack, det var en skön kväll, och månen var riktigt fin.
      Ha det fint /Marika

      Radera
  11. Hej Marika!
    Vilket härligt vårligt inlägg! Måste börja med nedersta bilden, jag trodde ni varit i fjällen för jag håller med ... det ser precis ut som fjälltoppar.
    Jag har också sett massor av blåsippsblad men i år får vi nog vänta på knopparna. Men har du en hibiskus utomhus. En s.k. frilandshibiskus, Hibiscus syriacus antar jag? Det har jag missat. Hoppas, hoppas att den klarar sig och kommer att blomma i sommar. Är det en sådan där härligt blå? Ska bli spännande att följa.

    Kram och fin dag till dig!
    Anita

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Anita!
      Det var en kväll då vi gick en promenad, var tvungen att ta kort, det var vackert och blev en synvilla i månskenet. Tror också att det dröjer innan blåsipporna visar sig men kanske vi inte behöver vänta så länge. Det har varit så otroligt fina dagar, kan knappt tro att det blev så fint på en gång.
      Har alltid drömt om en frilandshibiscus, de är så vackra. Minns inte om jag köpte den på Zetas, men tänkte att jag chansar. Är inte säker på att den är härdig hos mig. Det visar sig.
      Ha det fint /Kram Marika

      Radera
  12. Sidste år kunne man næsten sige, at efteråret gik over i foråret, og vi sprang vinteren over. I år kommer foråret lige så stille, og det synes jeg er dejligt. Man bliver så glad for hver eneste grønne spire, man finder.
    Man bliver så glad for sådan en buket tulipaner.

    Hilsen Elna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Elna!
      Ja det har du rätt i, vi märkte inte av vintern, tyckte det var en fin vinter i år med snö och solsken. Det är så fint att se en ny säsong starta, växterna tittar upp lite försiktigt. Tulpanerna är en fin färgklick nu.
      Ha det gott /Hälsningar Marika

      Radera
  13. Meillä on vielä aika paljon lunta ja liukasta. Nyt kevät ottaa täällä vähän takapakkia kun on luvattu eteläänkin yli kymmenen astetta pakkasta. Mutta voiton puolella ollaan kuitenkin kevään kanssa. Ihanat tulppaanit ne antavat kevään tuntua sisälle. 🤗❤

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hei Nila!
      Meillä on hieman kylmempi ilma nyt taas, mutta lumi ja liukkaat kelit on toivottavasti historiaa. Nyt saa tulla kevät.
      Terveisin Marika

      Radera
  14. Visst är det en underbar tid som väntar oss, men just idag är det lite trist. Vi har dimma som ligger precis värst och längst här över vårt område Ekstakusten.
    Som svar på din fråga på min blogg; Nej, vi har nu bott här i 18 år och vi har inte en enda gång ångrat oss. Vi trivs så otroligt bra att vi inte ens vill åka till Stockholm för några dagar.....
    KRAM/Susie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Susie!
      Jag förstod nog att svaret skulle bli så. Gotland är fint. Visst är det härligt att ha våren framför oss. Just idag är det lite kyligare väder än vi vant oss vid den senaste veckan.
      Ha det gott /Kram, Marika

      Radera
  15. Ja, vi har en deilig tid foran oss nå, syns det er forandring hver gang jeg tar en tur rundt i hagen. Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Ingeborg!
      Njuter av det fina vårvädret, kunde vara ute i växthuset och städa upp lite igår. Det är toppen.
      Ha det gott /Marika

      Radera
  16. Hei Marika!
    Det er så godt at det går mot vår. Det er fint å se våren i bildene dine. Ha de godt! Anne

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Anne!
      Ja det är det verkligen, solen skiner och jag har börjat så lite från egna frön, solhatt och cléome.
      Ha en trevlig helg /Marika

      Radera
  17. Visst gick det otroligt fort för snön att smälta bort? Det trodde jag inte med tanke på hur mycket vi hade fått. Livsgnistan tänds och man bara njuter av alla små vårtecken. Det gäller att inte dra igång med för mycket för tidigt bara.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Anni!
      Ja, det gick väldigt fort, idag kom det lite pudersnö som ringlade omkring. Det är kallt och blåsigt, tog en kort promenad. Våren är inte riktigt här ännu, men snart.
      Ha det gott /Marika

      Radera
  18. I was hoping that at this time I would have a garden ready for the season. Unfortunately, frost and snow come back every few days. So I'm waiting for spring on the thermometer :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hi Ludmila!
      We got some more snow yesterday, it is very wet so it will not stay. Soon we get to enjoy the garden again.
      Have a nice weekend. /Marika

      Radera