lördag 12 oktober 2024

Bäst att passa på....

 Att ta chansen att få något gjort då solen tittar fram igen. Har inte varit ute i regnet, men nu är det sol och fint. Igår fick jag tömt några krukor till och idag skall jag ta resten. Alla sommarblommorna har gjort sitt och krukorna är tömda.  Det blev lite nytt till några krukor från vår lokala Växtgård. 

Det blev några små Thuja, ljung, svagt rosa, vita och en grönskiftande. Gick snabbt förbi de som är starkt gula , blå och lila och dessutom sprayade i någon glitterfärg.  Använde silverfärgade njurvindan som jag har haft hela sommaren i krukan. Den är helt ok fortfarande. 
I trädgården är det mesta täckt av ett gult lövtäcke, det är bara Julrosorna som syns med de gröna bladen, Hostorna har fått samma färg som lönnlöven. 

Utsikten från växthuset ser likadan ut, några tomater som var omogna förut har fått lite färg, en klase med gröna Ildi hänger kvar, pelargonerna måste få komma in så småningom. 

På Växtgården fanns det en hel del fina växter.  Julstjärnor i en härlig aprikos färg liksom November kaktusen. Har inte sett den i denhär färgen förut.  Orkidéerna var också fina. 

Lite starkare färger, en hel del vackra Cyklamen och en rosa Julstjärna.  Cyklamen är så vackra men hos mig klarar de sig inte länge, så det är bäst att lämna kvar dem i affären. 


Riktigt granna färger, lite för granna.

Jag föredrar den mildare färgen, men det är bra att det finns att välja på, för olika smakriktningar. 


Och ljuvliga orkidéer i alla tänkbara färger. 

Nej nu skall jag passa på att gå ut och göra klart, medan solen skiner och det är uppehållsväder.

Ha en trevlig helg!
Marika


4 kommentarer:

  1. Hej Marika!
    Ja, det er best å passe på når det er fint vær. Her hadde vi fint vær i går, men i dag regner det så det spruter. Så mye fint du viser. De farskenfargede julestjernene kjøpte jeg i fjor før jul, og de hadde jeg til februar. Nydelige orkideer og cyclamen også.
    Ha det godt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Marit!
      Vi har haft en riktigt fin dag, och det var riktigt skönt ute. Tack! det fanns mycket fint på trädgårdshandeln. Julstjärnorna är riktigt fina, tänk att det gör sån skillnad då det är en annan färg. Jag brukar ha dem till Jul.
      Ha det gott /Marika

      Radera
  2. Hei Marika! I dag har vært den første dagen siden tidlig i våres at jeg ikke har vært i hagen. I natt var det minusgrader og i dag har det regnet nesten hele tiden.
    Det er godt at man kan ta turen til planteskolen for å få farger. Cyklamen får jeg heller ikke til.
    Ha det godt! Klem Anne

    SvaraRadera
  3. Your garden must be a sight with all those vibrant plants and the yellow blanket of leaves. The apricot Poinsettias and colorful orchids at Växtgården must have been a treat for the eyes too. Enjoy the rest of your gardening while the weather holds. Have a wonderful weekend!

    I just shared a new travel post, please read: https://www.melodyjacob.com/2024/10/visit-dumbarton-castle-scotland-historic-fortress-dunbartonshire.html Thank you.

    Looking forward to hearing more about your gardening adventures!

    SvaraRadera