lördag 27 mars 2021

På jakt efter vårtecken.

 Den senaste veckan har varit solig men inte varm, det har blåst en del, gruset på cykelvägarna ligger ihopsamlade i högar, snart är de borta, hoppas jag, då blir det lättare att cykla, gatan är sopad och spolad med vatten. Fönstren väntar på att bli putsade, det blir vårstädning lite här och där. I trädgården har jag bara klippt lite gamla liljor, övrigt ligger kvar.

Snödropparna har stått länge i knopp, men har äntligen slagit ut, en liten koloni som förhoppningsvis blir större. Julrosorna har haft knoppar länge, redan innan jag bäddade in dem i löv, nu tror jag att någon varit och smakat på både blommor och knoppar.
Såg blåsippor på Instagram, hade ingen tanke på att de skulle vara på gång i min trädgård också, men det var de, och nu har de nästan slagit ut.
På väg till skogen passerar jag en slänt, som brukar vara full av blåsippor. Trodde inte de skulle synas ännu, men det var alldeles blått i backen. Inte så lätt att få dem att synas på bild. I skogen var det för tidigt.
De första krokusarna har slagit ut i trädgården, det är på den soliga sidan, där jag bara har några få, på trädgårdssidan dröjer det ett tag till, men då kan jag njuta av dem en längre tid.
I rabatterna tittar ett och annat upp. En nässelfjäril har dansat runt i några dagar, och nu lyckades jag få med den på bild. De första tussilagorna såg jag för några dagar sedan, en dikeskant som var full av dem. Såg  en i närheten där jag bor, så den fick komma med på bild.  På stan har trädgårdsmästaren pyntat  till Påsk. 

De första minipenséerna fick följa med hem, de bor i växthuset, tills jag har planterat dem i krukor och amplar. Visst är våren här, men det får gärna bli lite varmare.
 Ha en trevlig helg!
Marika

Länkar till TrädgårdsFägring



34 kommentarer:

  1. Hej Marika!

    Så mange fine vårtegn hos deg. Det er lengre fremme hos deg enn her, men uansett så går det mot vår. Flotte snøklokker og hepatica.
    God helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Marit!
      Tack, det har varit en fin dag idag, så det blev lite trädgårdsarbete innan regnet kom på eftermiddagen. Blåsippan blommar så fint, och snödropparna är fina.
      Ha en trevlig helg /Marika

      Radera
  2. Ekte vårfølelse hos deg, jo!
    Ha en trivelig helg!
    /Irene

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Irene!
      Ja det är vår, det var lite varmare idag också, så det blev ett arbetspass i trädgården.
      Trevlig helg!
      Marika

      Radera
  3. Hej Marika! Så många fina vårtecken du bjuder på :)
    Precis som du trodde jag att det var för tidigt för blåsipporna, men även här börjar de att titta fram bland löven. Härligt!

    Trevlig helg! /Birgitta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Birgitta!
      Tack, ja det är en hel del som poppar upp. Blåsipporna är så fina. Vi hade en härlig dag med lite fix i trädgården.
      Ha en trevlig helg /Marika

      Radera
  4. Hej Marika, fijn dat er zoveel voorjaarsbloemen tevoorschijn komen. Iets meer warmte erbij zou fijn zijn. Hier onweerde en hagelde het vandaag. Leuk en vrolijk die gekleurde veertjes. Fijn weekend!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Willy!
      Dankjewel, het is natuurlijk leuk met alle lentebloemen. Vandaag regent het, maar het is ook nodig.
      Fijn Weekend! Marika

      Radera
  5. Hei Marika! Det er så himla deilig med vårtegn. Dine vårtegn har kommet lengre. Det er godt å se ferske vårtegn. Ha det godt! Anne

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Anne!
      Visst är det härligt, och när det börjat kommer det nytt hela tiden. Vi saknar värmen men den kommer. Idag regnar det.
      Ha en fin söndag /Marika

      Radera
  6. Jeg kan se, at det også er blevet forår hos dig. Blåsippor, som vi kalder blå anemoner, er så smukke. Desværre er de ikke så almindelige i Vestjylland, hvor jeg bor. Den gule følfod, Tussilago, er en af mine favoritter, når det gælder forårsblomster. Jeg har ikke set den endnu, men jeg kender et sted, hvor der vokser mange af dem, så jeg må have set efter, om de er i blomst.

    Hilsen Elna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Elna!
      Blåsipporna är så fina, och efter dem kommer vitsipporna. Då är skogen vit av dem. Fölfot, vilket härligt namn, vi kallar den hästhov eller tussilago. De är riktiga vårblommor, som lyser upp.
      Ha en skön söndag /Hälsningar Marika

      Radera
  7. Din jagt ser ud til at lykkes! Herlige forårsblomster her og der, og en virkelig flot header!

    God påske!
    Hilsner fra Ulla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Ulla!
      Först är det ingenting och så plötsligt exploderar allt, och man hittar många vårtecken. Nu har vi fått regn också, det hjälper till att få lite grönska. Tack, headern är bilder från förra året.
      Glad Påsk!
      Hälsningar Marika

      Radera
  8. Ja nu går vi med stormsteg mot våren! Så härligt! Alltid lika kul att kika in till dig :)
    Kram från Titti

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Titti!
      En riktigt härlig tid, hoppas vi får lite värme i Påsk.
      Tack snälla, känner lika över att besöka din blogg.
      Kram /Marika

      Radera
  9. Hej Marika,

    Det verkar nästan som våren kommit lika långt hos er som hos mig. Såg också min första tussilago för året i veckan som gick och blåsipporna har precis börjat. Nu väntar en härlig tid!
    Fick också med mig penséer från handelsträdgården när jag var där i morse. Omöjligt att motstå!

    Ha en fin vecka. Ulrika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Ulrika!
      Visst är det härligt och efterlängtat. Trodde nog att vi skulle få en omgång snö till innan våren kom, men nu hoppas jag att den uteblir. Penséerna går inte att vara utan, de är så söta, och blommar länge. Nu längtar jag bara efter lite mer värme, så blir det perfekt.
      Ha det fint /Marika

      Radera
  10. Åh så härligt med alla vårtecken som verkligen börjar komma nu! Det blir fin med penséerna i kruka sen när det blir lite varnmare!

    Trädgårdshälsningar
    Lillianna på www.pinktownroses.wordpress.com

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Lillianna!
      Visst är det, lika trevligt varje år, att leta vårtecken och när de poppar upp.
      Ha det gott /Marika

      Radera
  11. Oi miten keväistä teillä onkaan. Meillä ei näy vielä mitään piippoja missään mutta jos nyt paistaisi aurinko niin pääsiäisenä voisi jotain jo näkyä.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hei Nila!
      Nyt on oikein kiva aika. Kuitenkaan ei ole ollut kovin lämmintä. Aurinko on paistanut ja vähän sadettakin ollaan saatu. Toivoisin ihan samaa kuin sinä, vähän lämpimämpää.
      Oikein Hyvää Pääsiäistä.
      Terveisin Marika

      Radera
  12. Hej Marika!
    Ja nu "svämmar våren över"! Det poppar upp blommor varje dag. I synnerhet är det ju blåsipporna. Kul att dina slagit ut och att backarna är blå. Till och med mina sena snödroppar har stora knoppar nu men ännu inte slagit ut. Några krokus har jag inte, dom är alla uppätna av våra fyrbenta vänner. Här väntar jag också på att sanden ska sopas upp men det ligger många veckor bort då vi är långt ner på schemat. Härligt med de första minipenséerna. Det blir fint till påsk!

    Ha en fortsatt fin påskvecka!
    Kram Anita

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Anita!
      Det är en fin tid, nu hoppas jag bara på lite sol och värme till Påsk, vi har haft det regnigt och blåsigt i några dagar. Det blir lite lättare att cykla när cykelvägarna är sopade, men det går att komma fram på sand också. Det blir fler och fler krokus som slår ut, får njuta av dem länge.
      Tack! Ha en fin Påskvecka du med.
      Kram Marika

      Radera
  13. Här sopades gatorna för säkert ett par veckor sen & det känns verkligen vårligt! Jag var ute & letade blåsippor förra veckan men hittade inga men när jag kom hem såg jag att den dubbla rosa blommade i min trädgård :) Hoppas ditt bestånd av snödroppar blir större snart.
    KRAM från mig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Helena!
      Vi har sopade och osopade gator och cykelvägar, vet inte riktigt vilken turordning det är, hoppas alla är sopade snart. Har också en rosa blåsippa men har inte kollat den. Får inspektera hur långt den har kommit. Är så glad för snödropparna, trots att de inte är många.
      Ha en Glad Påsk med många ägg och kramar.
      En stor KRAM speciellt för Dirren.
      Kram /Marika

      Radera
  14. Hej Marika!
    Så underbart med Blåsippor och även andra vårblommor som du visar att du har i din omgivning.Här hos mig har det även börjat komma i gång så smått och det är en härlig tid som vi går till mötes det är helt klart så positivt.Ha det gott/Margareta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Margareta!
      Det är helt fantastiskt, det var fint väder idag, så jag fick lite gjort i trädgården. Nu hoppas jag på fint väder i Påsk. Skönt att det kommit igång hos dig också.
      Ha det bra /Marika

      Radera
  15. A few days late on my garden, but not that much! It is only these last days of true spring that my garden takes its spring rhythm. I searched in vain for Tussilago this year. I did not see any, neither in the garden, nor in the surroundings ... Have a good Easter weekend!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hi Gine!
      Spring is early here, even if we haven´t had so warm temperature yet. Hope Easter brings the warmth with it.
      Thank you and a Happy Easter to You too.
      /Marika

      Radera
  16. Vilka fina vårtecken, så härligt för er! Nu blir det bara fler och fler.
    Glad påsk!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Lena!
      Ja, nu kan man säga att våren är här. Soligt och fint väder.
      Glad Påsk!
      Marika

      Radera
  17. Här missade jag ju penséinlägget, vilken rejäl hög du köpte! Har du provat att plantera ut dem i trädgården efteråt? Förstod det som att det är fullt görligt. Vore ju kul att få njuta av dem även i fortsättningen.
    Kram här också.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Anni!
      Brukar faktiskt lyfta ur hela rotklumpen från krukan och placera under en rosenbuske. Där får de fröa av sig och så får jag små frösådder året efter. De får vara kvar i krukorna tills de blir alldeles för rangliga. Har försökt klippa ner, och ha kvar i krukorna men det lyckades inte bli något, så då väljer jag att plantera andra växter efter penséerna.
      Kram!

      Radera