tisdag 28 juni 2022

Ett riktigt trevligt trädgårdsbesök.

 Då jag läste Trädgårdsföreningens program och såg att det skulle vara ett trädgårdsbesök hos Helena  som har bloggen Helena´s  Hem & Trädgård, bestämde jag mig direkt. Det ville jag inte missa.

Ni som följer Helenas blogg känner igen henne, här med Johan. Vi blev varmt välkomnade och fick lite historik om trädgården.  Innan dess hade jag fått hälsa på ljuvliga boxern Dirren. Trädgården gjorde mig inte besviken.

Besöket var förra veckan, det var soligt och fint också då. På väg upp till huset möts man av en  stor fin damm. Allt var väldigt grönt och frodigt.

På vänster sida om huset finns en härlig Bodega, med utrymme för att vila och ett stort bord med stolar. Skuggigt och skönt och fyllt med vackra föremål och växter.  Här tror jag att man skulle trivas riktigt bra i värmen som vi har nu.

Rosorna hade börjat blomma, hos mig var honungsrosen lite senare, men den blommar nu.

Runt om i trädgården finns det många sittplatser och installationer med vackra föremål. Helena gillar att gå på loppis och ropa in saker på auktion. Det finns massor av fina saker som skulle få flytta in hos mig. 

Flera gröna lummiga stigar som leder fram till nästa överraskning. Många träd och buskar som bildar ett tak och ger skugga.  Busken på bilden till vänster på översta raden är en Magnolia, det fanns några blommor kvar. 

 Fina trätunnor att samla regnvatten i.  Tvätten som hänger på tork, passar in som dekoration,  de små vattenskålarna lagom storlek för småfåglarna att dricka vatten ur. Här tänker man på insekter, fåglar och ekorrar, som har fått ett eget hus uppe i trädet.

Överallt finns det vackra dekorationer, krukorna gör sig fint på en blomtrappa. Aurikel hyllan är riktigt fin med de vackra krukorna.  Kameleontbusken är mycket fin, skulle gärna ha en, men måste hitta en plats först.
Växthushörnan ser så mysig och trivsam ut. Många kannor, tunnor lyktor och en plåtvovve.

Tomatodling och luktärter.

Pelargoner i lerkrukorna och ett stort pelargonträd.  En trädgård man blir glad av. Vi åkte hem med ett leende på läpparna, av den fina trädgården och alla härliga idéer men också för att vi fick träffa Helena. 
Värmen fortsätter hos oss, runt 30 grader varenda dag, idag kändes det som att det kunde bli åskväder men det blev bara lite muller och ett stilla sommarregn.

Ha det så bra !
Marika

Länkar till TrädgårdsFägring

28 kommentarer:

 1. Hej Marika!
  Det var en flott hage du besøkte. Det er alltid så kult å se hvordan andres hager er.
  Jeg håper at du får litt kaldere vær fremover.
  Ha det godt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marit!
   Ja det var en riktigt trevlig trädgård, vi trivdes att gå på upptäcktsfärd där. Det är så varmt så jag har svårt att sova, trodde vi skulle få ett riktigt regnoväder och att allt skulle kännas lite friskare efteråt. Men så blev det inte.
   Ha det gott /Marika

   Radera
 2. Hei Marika! Fantastisk spennende. Hagen er så variert og inspirerende. Jeg får ikke med meg alt ved å se på bildene en gang. Det er så mye som foregår.
  På to døgn har vi fått over 40mm. Det er himla deilig. Nå slipper vi å tenke på vann en stund. Krysser fingre for at det bøtter ned hos deg også. Ha det godt! Klem Anne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anne!
   Det är en härlig trädgård med mycket att se. Jag har många fler bilder, som jag njuter av. Vi har fått regn i natt, det kändes genast friskare i morse. Men dagen har varit stekhet igen.
   Ha det bra /Kram Marika

   Radera
 3. Such gardens are worth a look. Interesting, full of ideas, surprising at every turn, but also cozy. It is fun to relax in such a garden, because there is a nice atmosphere. The garden is well-kept and well landscaped.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hi Ludmila!
   Yes I love this garden. full of surprices and interesting things. I enjoy visiting gardens, there will always be some ideas to take home with you.
   Regards /Marika

   Radera
 4. Det var roligt att se dina bilder från Helena och Johans trädgård. De kompletterar de som Helena visar.

  Jag har också haft strax över 30 grader och nere i grönsakslandet där jag tänkt hålla till är det ännu varmare pga de omgivande bergen. Men vi har fått en hel del riktigt rejäla regn som faktiskt gått ner en bit i jorden trots att det var mer skyfall. Och nu är det svalare sen igår :)

  Kram, Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Carina!
   Tack, det fanns så mycket att se och fotografera. Vi hade lite svalare igår på eftermiddagen, i natt har det regnat lite grann. Men idag har det varit olidligt varmt igen. Var på Solbacken idag och eftersom det ligger vid ån finns det såna hämska bromsar och bromsliknande flugor, och de älskar mig. Man får bara bita ihop och försöka strunta i dem.
   Ha det gott /Kram Marika

   Radera
 5. Flotte billeder fra en spændende have! Tak for en tur rundt og for en fin reportage!

  Hilsner fra Ulla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ulla!
   Tack så mycket, ja jag tyckte den var både intressant och spännande, och så var det riktigt trevligt att träffa Helena, då jag följt hennes blogg i många år.
   Hälsningar Marika

   Radera
 6. Spændende have med en meget varieret indretning og ikke mindst mange forskellige krukkearrangementer. Sådan et sted kan man næsten ikke undgå at få gode ideer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marie!
   Ja det var riktigt trevligt, trädgården var mysig och både träd och buskar gav en härlig skugga. Det fanns så mycket att ta med sig hem som inspiration.
   Hälsningar Marika

   Radera
 7. Hej Marika!
  Vilket trevligt inlägg du gjort om Helenas trädgård. Jag brukar följa hennes blogg. Kul att du fick träffa Dirren också. Väldigt fina bildkollage, hon har en härlig trädgård och det var roligt att se bilder från bodegan.
  Kram Anita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anita!
   Tack så mycket. Dirren var mycket söt, är glad att jag fick chansen att hälsa på honom. Trädgården bjöd på så mycket, grönt och lummigt, en härlig damm och det jag längtar mest efter nu i värmen, skugga. Bodegan är fin, där kan man sitta och njuta, härligt att träffa Helena också.
   Kram Marika

   Radera
 8. Che combinazione incredibile! Complimenti! Seguo il suo blog ma vedere il giardino dal vivo deve essere incredibile!

  Buona estate :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hi Gabriel!
   Thank you! Yes it was a lovely gardenvisit. We really enjoyed it. Lots to see and lots of ideas to take home. And nice to finally meet Helena.
   Buona estate /Marika

   Radera
 9. Jag har förstått att hennes trädgård är helt underbar! Och dina bilder visar det också :) Härligt besök och så mycket inspiration...
  Jamen värmen bara fortsätter, snart smälter jag helt bort!!
  Sommarkram från Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Titti!
   Ja vi blev mycket förtjusta i hennes trädgård. Det fanns mycket att se, och så var det extra kul att träffa Helena, har följt hennes blogg så länge. Idag har det varit extra varmt, känns som att det kan bli åskväder, men det blir inget.
   Kram /Marika

   Radera
 10. Hej Marika,

  Vilken härlig trädgård de har och vilka fina bilder du visar. Massor av fina miljöer och detaljer som jag förstår gav mängder av inspiration. En trädgård att trivas i helt klart :) Tack för att du delade med dig.

  Ha det gott! Kram Ulrika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ulrika!
   Tack! Trädgården var riktigt trevlig att ströva omkring i. Det var grönt och frodigt, skön skugga av alla träd. Överraskningar bakom varje krök.
   Ha det gott /Kram Marika

   Radera
 11. Åh, så mye vakkert og spennende. Tusen takk for den herlige omvisningen. Hilsen fra Liv

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Liv!
   Tack själv, det är en spännande trädgård med mycket att se och uppleva.
   Hälsningar Marika

   Radera
 12. My flott å se, og klevask som dekorasjon var trivelig og spesielt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Martin!
   Ja det är en trevlig trädgård med mycket att se, handdukarna som hänger på tork ger en speciell atmosfär.
   Hälsningar Marika

   Radera
 13. Vilken fin trädgård - och jag känner igen Helena, men var ligger trädgården!? Iaf inte på Gotland där jag sett dom flesta sevärda trädgårdarna. Men det tillkommer ju nya varje år så man får nog snart ge sig ut på en excursion.....
  KRAM/Susie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Susie!
   Ja det är den, det var riktigt trevligt att gå omkring och uppleva alla kul detaljer. Trädgården ligger i Eskilstuna. Kan tänka mig att det finns många fina trädgårdar att uppleva på Gotland.
   Ha det gott /Kram Marika

   Radera
 14. Så kul att du kom dit, det ser verkligen fint ut. Mest avundas jag dig som fick träffa Dirren. Jag hade nog inte ens sett trädgården om jag träffat honom ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anni!
   Trädgården är fin och ja Dirren är riktigt söt och go.
   Kram Marika

   Radera