tisdag 27 december 2022

Månadens bild - December.

 Månadens bild, för december blir den sista för i år. Det har sett lite olika ut i december. Vi har fått snö i olika omgångar, först bara lite så det täckte marken, och nästa gång lite mer.  Lägger upp både snöbilderna som jag tog den 14:e och dagsfärska bilder, där det inte finns en enda flinga snö.



Visst ser de med snö, trevligare ut. Bilderna här under, kan lika gärna vara tagna tidigare på hösten.

Man ser ingen skillnad på höstbilderna från oktober och november, om man jämför dem med december. 
Något annat som gör mig lycklig, är fåglarna och speciellt de som kommer hit sällan. Koltrasten har hittat mina äpplen och äter slut på dem, tror att de är tre koltrastar, två riktigt svarta och en som har en ljusare fjäderdräkt. Så det är minst två hannar och en hona. 
På Juldagen tittade jag ut och såg något rött i krikonträdet. Tog en extra titt och visst var det en domherre med sitt fina röda bröst. Lyckades spana in en hona också, men hon håller sig uppe i trädet, och ibland nere på marken.  Annandag Jul var jag tvungen att spana in dem, och visst fanns de kvar. 
Har sett dem idag igen.  Tror att det är flera par. Det finns gott om solrosfrön i mataren. 
Så glad att de är här och hälsar på.

Ha det bra!

Marika

20 kommentarer:

  1. Vilken härlig tomteparad! Och vilka härliga fåglar!!
    GOD FORTSÄTTNING-Susie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Susie!
      Tack dem har jag knåpat ihop, de får komma fram och lufta på sig till jul. Är så glad att jag fått besök av domherrarna.
      Tack detsamma /Kram Marika

      Radera
  2. Hej Marika!
    Det ser så mye hyggeligere ut med snø på bakken hos deg også. Det er jo veldig fint at du har fått besøk av dompapen. Den har jeg ikke sett i hele vinter.
    Ha en fin romjul.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Marit!
      Visst är det fint med snön, men tyvärr försvann den innan jul. Jag har väntat på domherren i några år, brukar bara få syn på den en kort stund, men nu har några stycken varit här i minst tre dagar. De är så fina.
      Tack detsamma Marit !
      Ha en God fortsättning / Marika

      Radera
  3. Dompappen er en af de flotteste småfugle, vi har. Især når der ligger sne, er den særdeles iøjnefaldende. Sneen har det også med at forsvinde heromkring. Hvis jeg skulle bestemme, måtte den gerne blive liggende hele janua.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Marie!
      Domherren är en favorit, den visar sig inte så ofta, därför blev jag extra glad över, att den har varit här i flera dagar. Snön skulle gärna få vara kvar, det är så mycket ljusare med snö.
      Ha det gott /Marika

      Radera
  4. Hei Marika! Det blir så mye lysere med snø. Her har det vært veldig skiftende vær. Fra kjempekaldt til flere varmegrader og regn. Det fører til isete veier. Jeg er veldig lite glad i det. Fugler i hagen gør den levende. Det er morsomt å følge med fugleaktiviteten.
    Ha det godt! Klem Anne

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Anne!
      Ja det blir ljust och fint med snö. Idag har det regnat hos oss, Det är inte så bra , det händer mycket olyckor då det blir köldgrader på blöta vägar. Idag har det varit grått och ruggigt, har inte sett domherrarna, de har nog tagit skydd i skogen.
      Ha det gott /Kram Marika

      Radera
  5. Veldig søte julenisser du har i headingen, det er så kjekt med fugler i hagen. Ha en fin nyttårshelg, hilsen Ingeborg

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Ingeborg!
      Tusen tack. Blev så glad av att se domherrarna, men alla fåglar är välkomna.
      Tack detsamma Ett riktigt Gott Nytt År !
      Marika

      Radera
  6. Det ser så kønt og hyggeligt ud med sne på dine decemberbilleder, og alle dine fugle har du fanget så fint på linsen. Forstår de er en kilde til glæde. Et rigtig godt nytår til dig Marika, jeg skal følge dig ind i 2023 og håber vi alle får et dejligt nyt haveår!

    Hilsner fra Ulla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Ulla!
      Ja, det var nog finare med snö på marken. Fåglarna är trogna besökare, blir glad av att se dem här. Tack detsamma till dig Ulla. Gott Nytt År , det kommer att bli ett fantastiskt år.
      Hälsningar Marika

      Radera
  7. Så roligt att jämföra trädgården i olika skrudar.
    Fina fågelbilder och så fint litet fågelhus.
    Gott nytt år!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Lena!
      Tack! är så glad för alla fåglar som kommer på besök.
      Önskar dig detsamma.
      Gott Nytt År!
      Marika

      Radera
  8. Hej Marika!
    Vilken härlig header du har med tomteparaden.
    Roligt att jämföra mellan snö och barmark. Även om det är vackert med snö så ser det väldigt fint ut med barmark också.
    Och grattis till att du fick besök av domherrarna!

    Önskar dig en fin nyårsafton och Ett Gott Nytt År!
    Kram Anita

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Anita!
      Tack, tyckte de kunde få vara på bloggen också, inte bara på byrån här hemma. Idag är det blåsigt men det blev en härlig promenad, som tur så var det inte halt. Sonen med flickvän skulle åka hem till Linköping igår, efter en stund när de åkt och vi vinkat av dem, ringde det på dörren. Det var så halt så de bestämde sig för att sova en natt till hos oss. Det var förståndigt, idag är det bättre väder.
      Tack, är riktigt glad över besöket, har inte sett domherrarna på ett tag, och oftast stannar de bara en dag, men nu blev det flera.
      Tack detsamma !
      Ett riktigt Gott Nytt År!
      Kram Marika

      Radera
  9. Fugler i hagen er veldig trivelig. Jeg har nettopp kjøpt en ny 8 kg sekk med fuglefrø :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Martin!
      Ja de är välkomna besökare.
      Gott Nytt År!

      Radera
  10. Härligt med domherrar, de ser jag bara nån enstaka av om jag ser nån alls. Så grattis till det - de är liksom vinterkänsla för mig.

    Min månadsbild tog jag när snön låg, en vecka för tidigt men det är en vackrare bild än efter det töat. Kanske blir den publicerat någon gång också...

    Kram, Carina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Carina!
      Det är väldigt längesedan jag har haft besök av domherren, i år blev det nog rekord i antal och antal besök, de dök upp under flera dagar. Senast har jag sett dem hos min dotter. Hon har en ädelsyren som de älskar att äta frön av.
      Det är vackrare med snön, och det har vi ett tunt lager av nu.
      Ha det gott /Kram Marika

      Radera