onsdag 7 juni 2023

St James´s Park London.

 Dagen då vi skulle gå på teater His Majestys Theatre , hade vi ett antal timmar på oss innan vi skulle gå på matiné, och se The Phantom of the Opera.   Vi tog tunnelbanan till Piccadilly Circus och promenerade till Horse Guards. De skulle marschera vid 11 tiden längs The Mall till Buckingham Palace för vaktombyte. 

De marscherade i formationer och spelade marschmusik utanför kasernen, innan de kom precis förbi oss och marscherade vidare mot Buckingham Palace.  Jag undrar om de har kylklampar i sina björnskinnsmössor, för det var riktigt varmt.  Uniformen är inte särskilt sval den heller. 
Vi traskade vidare till St James´s park som ligger alldeles intill,  vi möttes av härliga planteringar.
Det var grönt och fint i parken, välskötta planteringar, mycket träd som gav en härlig skugga.
Här finns en hel del sjöfåglar, som känner sig hemma och säkra här. En stor skylt som talar om att man inte skall mata fåglarna, med en förklaring till varför, maten lockar till sig råttor och både måsar och kajor som inte är snälla med sjöfåglarna och deras ungar. Tänker att det är toppen att tala om varför man inte skall mata fåglarna, istället för att bara ha en förbudsskylt. 

Både en vit svan och en svart svan simmade omkring tillsammans med en hel del mindre sjöfåglar.
Vi hade nog prickat in skolavslutnings tiden, för det var väldigt mycket skolklasser, men också familjer på utflykt. Pojkarna till höger var helt upptagna med att följa ekorren. 
Vi hade sett en grön papegoja tidigare och här var ett träd fullt av dem. En man trotsade förbudet att mata fåglarna eller så var det hans jobb att mata dem, de åt från hans hand, Den gröna färgen gjorde att de var svårt att se dem i trädet.
Så kom vi fram till en bro, där vi hade Buckingham Palace framför oss och Horse Guards bakom oss.
Då tänkte vi att det var dags att ta sig tillbaka.
Vid slutet av parken ligger en liten fin stuga som heter Duck Island Cottage, med en fin liten trädgård .
Glassbilen var på plats och strax var vi tillbaka där vi hade startat vår vandring.

Vi hann med en fika innan det var dags att gå till teatern för att se Fantomen. Vi har sett den förut på samma teater för väldigt många år sedan. Musiken är fantastisk, vi hade nog glömt en del av handlingen.  Efter föreställningen blev det tid för mat i China Town, och så var det dags att ta tunnelbanan tillbaka till hotellet.

Ha det gott !
Marika

Länkar till TrädgårdsFägring


29 kommentarer:

 1. Hej Marika!
  Så vakkert det er der. Parken ser veldig fin ut. Hvite og svarte svaner ser så fine ut der de svømmer. Svarte svaner har jeg aldri sett.
  Ha det godt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marit!
   Ja det är en vacker park. Svanarna är så fina, det är inte ofta man ser svarta. Parken är en härlig oas mitt i en storstad. Det känns som en annan värld när man går in i parken. När man kommer ut igen är man mitt i storstadens myller.
   Ha det gott /Marika

   Radera
 2. Vakkert i parken! Hele reisen må ha vært en stor opplevelse. Ha det fint!
  /Irene

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Irene!
   Det har du rätt i, vi hade en härlig vecka.
   Ha det fint /Marika

   Radera
 3. Hei Marika! Å komme til England, er nesten som å komme hjem. Nesten! Innmari morsomt å se bildene dine fra nesten hjemme. Ha det godt! Klem Anne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anne!
   Ja det har du rätt i, är väldigt förtjust i England. Det är vackert och nästan som hemma.
   Ha det gott /Kram Marika

   Radera
 4. Oi miten mielenkiintoinen postaus olisimpa ollut mukana livenä matkassa . Ooppera oli varmasti upea kokemus jälleen .

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hei Nila!
   Kiitos! kyllä koko matka oli oikein mukava. Paljon mielenkiintoisia kokemuksia taas. Lontoosta löytyy jotain kaikille.
   Yleensä menemme myös teatteriin ja ei haitannut että me olemme tämän näytöksen nähneet jo aikaisemmin. Ihana musiikki.
   Terveisin Marika

   Radera
 5. Vilken fantastisk resa! Jag är anglofil och har varit till Gr.Britain massor med gånger, men har aldrig lyckats komma till Chelsea Flower Show (men några andra växtshower) så jag är riktigt avundsjuk! Ni måste ha varit helt färdiga när ni kom därifrån!?
  Dom gröna papegojorna i St. Jame´s Park såg också kul ut och rabatterna var fantastiska - och jag är inte förvånad över den vettiga skylten. Dom är mycket duktiga på att ta hand om alla sina djur - och alla sina växter!
  KRAM-Susie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Susie!
   Ja tack, det var det verkligen. Vi har gått och gått, så stegräknaren gick varm. De är experter på att skylta ordentligt, det är ordning och reda. Förra gången vi var på Chelsea hade de en guide som stod uppe vid tunnelbanan och visade riktningen, så man skulle hitta vägen. I år var det skyltar hela vägen. St James´s park var riktigt fint. Ha det gott /Kram Marika

   Radera
 6. Hej Marika,
  Vad kul att du tagit så många bilder från er resa. St James's Park ser ut att vara välskött och vilka härliga planteringar den har. Håller med om att skylten om fågelmatningens vara eller inte vara var bra och kanske lite typiskt engelsk :) Bor granne med en engelsman som är fantastisk på att värna djurlivet.
  Kul att teatern var bra.

  Ha det gott! Kram Ulrika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ulrika!
   Jag tog många bilder, gillar att göra fotoböcker. Men det kan vara kul att se tillbaka på bloggen också. Vi hade en härlig vecka och längtar redan till nästa gång. .Fantomen var lika bra som förra gången, gillar musiken. Den kommer att upphöra under 2024. Den har spelats sedan 1986.
   Ha det bra /Kram Marika

   Radera
 7. A nice walk. I especially admired the associations of flowers in the garden. Thank you and good day!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hi Gine!
   Yes we enjoyed the walk. Beautiful plantings and a lot of birds and squirrels. It´s a lovely park to have a calm time from the busy traffic and noise.
   Have a nice day /Marika

   Radera
 8. Ahh London och St James's... Min favoitpark i staden. Men har bara varit där på våren eftersom det nästan alltid var på våren jag åkte dit. Nu blev jag så himla sugen på att åka dit igen. Det var en evighet sen...

  Kram, Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Carina!
   Det var en riktigt skön promenad i parken, en stor kontrast till livliga gator och trafik. Jag längtar redan tillbaka, det finns så mycket att upptäcka.
   Ha det gott /Kram Marika

   Radera
 9. Rigtig fine billeder fra jeres parkbesøg👍 Den slags oaser i storbyerne er uvurderlige.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marie!
   Tack! ja det är riktigt skönt att komma till en fin park. Det var mycket folk i alla parker.
   Hälsningar Marika

   Radera
 10. Rigtig fine billeder fra jeres parkbesøg👍 Den slags oaser i storbyerne er uvurderlige.

  SvaraRadera
 11. Det er mange indtryk på en enkelt dag i London, og jeg tænker man har brug for at fordøje det hele når man kommer hjem igen. Parken er jo flot med de fine bede og det varierede dyreliv! Tak for fine billeder Marika!

  Hilsner fra Ulla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ulla!
   Ja det var en skön oas mitt i London. Vackra planteringar och mycket folk som hade picknick och skolelever som var på skolutflykt. Vi njöt av allt det vackra och alla fina sjöfåglar.
   Tack själv!
   Hälsningar Marika

   Radera
 12. En fantastisk lunga mitt i storstaden.
  Vackert!
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lena!
   Ja det är det verkligen, en skön plats att vara på.
   Trevlig helg! Marika

   Radera
 13. Mooie foto's van het park. 45 jaar geleden ben ik er geweest, dus leuk om het nu via jouw foto's te zien.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hi Willy!
   Thank you, it is a very beautiful park. We enjoyed the walk away from the traffic and city noise.
   Greetings /Marika

   Radera
 14. Piękna podróż! Nie byłam nigdy w Londynie, choć kilka razy się wybierałam. Dziękuję za piękny fotoreportaż. To tak, jakbym tam była!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hi Ludmla!
   Thank you, I really enjoy London and England. We had a lovely time there.
   Greetings Marika

   Radera
 15. Fantomen kan man se många gånger, jag har den t o m på dvd. London kan man också se många gånger, så jag njuter för fullt av att få resa med dina bilder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anni!
   Ja det kan man, och nu skall den läggas ner under 2024. Ja London kan man se hur många gånger som helst, helt överens med dig.
   Tack! Ha det gott /Marika

   Radera