fredag 22 december 2023

En riktigt God Jul!

 Den senaste veckan har jag haft influensa och mått riktigt dåligt. Hosta, feber ont i halsen, trodde jag skulle bli tvungen att ställa in julfirandet. Till all tur mår jag bättre trots att hostan är envis och gör sig påmind fortfarande. Influensan har tagit på krafterna och jag har känt mig ganska orkeslös.  Men nu mår jag bättre, jag har tagit tag i allt som behövde göras lite i taget, och nu kan firandet börja. Har också struntat i vissa saker, Julen kommer ändå.

Mina tomtar har kommit fram och står som de brukar på byrån i köket.  Hade tänkt göra några nya men det har inte blivit av.

Två av mina amaryllis har slagit ut medan den tredje fortfarande bara har stora knoppar. Det passar mig bra då får jag njuta av blomningen ett tag till.  Köpte nya pepparkaksformar i fjällen och bakade snöflingor och ledkryss, snöskotrar och renar. 

Granen står på plats och är klädd. Det blev en ädelgran, de brukar behålla barren lite bättre än rödgranen.  Vi har fått ny snö, så det är riktigt vitt och fint ute. Det senaste dygnet har det varit snöoväder och blåst runtom i landet. Jag är riktigt glad över att vi inte skall resa bort. 


Önskar er alla en riktigt God Jul!  Hyvää Joulua!  Merry Christmas.

Marika




30 kommentarer:

  1. Det var en kedelig tid at ligge syg Marika, men det glæder mig du er ved at få kræfterne tilbage! Og julen er de i den grad kommet indenfor i dit hjem. Måske er nisserne listet ind mens du lå i sengen, i hvert fald ser det meget julet og hyggeligt ud. Håber du snart er helt frisk og kan fejre jul med nisser og Amaryllis, kager og julesne!

    En glædelig jul til dig og familien
    fra Ulla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Ulla!
      Ja det var ingen bra tid att bli sjuk och det tog på krafterna. Jag har tagit en bit i sänder och idag lyckades jag få klart lite mat så vi inte behöver svälta. Jag tror tomtenissarna har hjälpt till att få rent i huset. Tusen tack Ulla!
      Ha en riktigt skön Julhelg tillsammans med familjen.
      Hälsningar Marika

      Radera
  2. Hej Marika!
    Så trist at du har hatt influensa. Det tapper en veldig for krefter. Det vet jeg av egen erfaring. Jeg har heldighvis ikke vært syk så langt i høst. Det er bra at du føler deg litt bedre. Jul blir det likevel. God bedring, og god jul til deg og din familie!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Marit!
      Ja det var tråkigt men börjar känna mig bättre nu. Ja julen kommer oavsett, men det känns skönt att kunna stå på benen.
      Tusen tack Marit ! Ha en skön Jul tillsammans med familjen /Marika

      Radera
  3. Hej Marika!
    Det var tråkigt att höra att du haft influensa. Hostan kan vara väldigt envis men så skönt ändå att du känner att krafterna är på väg tillbaka. Och som du säger, jul blir det alltid även om man inte hinner göra allt man tänkt sig. Tycker dina tomtar är så fina. En fin adventstake också och så ser jag att du har flera fina amaryllisar. Och så vackert med en gran helt klädd i vitt.
    Fortsätt nu att krya på dig och en riktigt God Jul till dig också!

    Kram Anita

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Anita!
      Ja det var riktigt tråkigt och hostan verkar vara riktigt envis. Känner mig ändå bättre nu så jag hoppas att vara helt frisk igen om några dagar. Jag har hoppat över vissa saker, och bara gjort det nödvändigaste. Amaryllisarna blommar fint och höjer Julstämningen. Tomtarna gör sitt till. Vill gärna ha en riktig gran, brukar ångra mig då det är dags att städa ut den.
      Tusen tack Anita ! Önskar dig och din familj en riktigt God Jul!
      Kram Marika

      Radera
  4. Pikaista paranemista sinulle.
    Hyvää ja tunnelmallista joulua.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kiitos paljon! Oikein Hyvää Joulua sinulle ja perheellesi myös.
      Terveisin Marika

      Radera
  5. Godt at du har fået det så godt, at du alligevel kommer til at fejre julen. Jeg synes jo, du har nået ar pynte meget op til jul på trods af sygdom. God jul!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Marie!
      Jag är riktigt glad att jag har orkat få något gjort, men har tagit det i små portioner. Idag har jag förberett det mesta av maten, och den är ju en viktig del i firandet. Önskar dig och din familj en riktigt God Jul!
      Hälsningar Marika

      Radera
  6. Kjære Maribel, jeg er veldig glad for innlegget ditt... Jeg elsker å se et så vakkert juletre, vi har også et fra skogvokterens skog, jeg har hengt opp masse keramiske stjerner og røde kuler... i morgen kveld vil lyse opp for første gang.
    Det er bra at du føler deg bedre igjen og at du har klart å dekorere ditt vakre hjem...
    Vi har også hatt snø siden i går kveld... det er deilig ute. Jeg er veldig spent. God jul til deg og dine kjære.
    En varm hilsen fra Viola - Frohe Weihnacht -

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Viola!
      Jag har tjuvstartat med firandet då barnen skall fira på annat håll i morgon. Vi har haft en riktigt fin kväll. Det var skönt att det värsta av influensan gick över. Snön ligger kvar och det är riktigt fint, hade domherrar på besök idag igen.
      God Jul ! till dig och din familj.
      Frohe Weihnacht. /Grüssed Marika

      Radera
  7. Förstår dig! Man vill så mycket och orkar så lite med en influensa i kroppen...men det blir nog jul ändå, eller hur? Det ser sååå mysigt ut hos dig :)
    Önskar dig en riktigt GOD JUL nu!
    Kram från Titti

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Titti!
      Så är det men känner mig mycket bättre redan.
      Ha en riktigt God Jul Titti!
      Kram Marika

      Radera
  8. Hei Marika! Det er slitsomt å ikke orke, men influensa slår en helt ut. Det er veldig bra at du er bedre slik at du orker å feire jul. Det ser i hvert fall ut at det er juleklart hos deg. Stemningsfylt!
    nsker deg en riktig god jul! Klem Anne

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Anne!
      Jag är riktigt glad att jag har blivit bättre så jag orkar fira Jul. Hostan är envis, men hoppas att den ger sig också så småningom. Jag gillar Julen, det är en fin högtid. Tack ! Önskar dig en riktigt God Jul!
      Kram Marika

      Radera
  9. Godt du ble frisk i tide, med all den koselige pynten. God jul herfra :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Ingeborg!
      Tack, ja det var tur att det vände och att jag har blivit något sånär kry.
      Ha en riktigt God Jul!
      /Marika

      Radera
  10. Hej Marika,

    Vilken otur att bli dålig precis innan jul men det ser ut som du ändå kunnat ordna med det viktigaste och, som du säger, Julen kommer ändå. Här minskar pyntet för varje år men utebelysning och julgran är viktiga för att den verkliga julkänslan ska komma.

    Hoppas du och familjen får en härlig jul.
    Allt gott! Kramar Ulrika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Ulrika!
      Det var dålig timing men influensan kommer trots att den inte var bjuden. Jag har tomtar och Julblommor, och granen vill jag inte vara utan. Känns skönt att jag blev något sånär frisk. Tack så mycket! Önskar dig och din familj en riktigt God Jul!
      Ha det gott /Kram Marika

      Radera
  11. Hoppas att du tillfrisknat nu till jul. Det är ju helt fel tidpunkt att vara dålig! Sen hoppas jag att du kollat dig? Själv trodde jag att jag hade luftvägsinfektion med ihållande hosta, men när jag till slut gick till läkare så visade det sig vara hjärtsvikt med vatten i lungsäcken så man kan bli lurad...
    KRAM och GOD JUL och GOTT NYTT ÅR!
    Susie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Susie!
      Tack för omtanken, jag är på bättringsvägen, så nu har det nog vänt.
      En riktigt God Jul och Gott Nytt År till dig och Rolle.
      Ha det bra /Kram Marika

      Radera
  12. Glædelig jul!
    Det var godt, du næsten nåede at komme over influenzaen inden jul, så du kunne komme i gang med juleforberedelserne. Det ser så hyggeligt ud hjemme hos jer med hele nisseforsamlingen og alt det andet julepynt.
    Glædelig jul!
    Hilsen Elna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Elna!
      Tack så mycket , lite tomtar och en julgran gör stor skillnad för Julstämningen.
      Ha en riktigt God Julhelg!
      Hälsningar Marika

      Radera
  13. Toivottavasti yskäsi paranee pian ja onneksi kuitenkin olosi kohentui että joulu onnistui . Hyvä todella että amaryllikset kukkivat hieman eri aikaan niin kukinta pidentyy . Ihania vuoden viimeisiä hetkiä .

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hei Nila!
      No yskä ei oikein halunut parantua, mutta toivon että nyt vihdoin on pahin ohi. Olemme viettäneet Joulua ja syntymäpäivää ja tänään tulee vietettyä Uutta vuotta, Meillä on vielä lunta vaikka on ollut sasteita plussan puolella.
      Toivotan sinulle oikein Hyvää Uutta Vuotta.
      Terveisin Marika

      Radera
  14. Rząd skrzatów w czerwonych czapeczkach jest uroczy. Jakie piękne i ciepłe święta!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hi Ludmila!
      Thank you I made them, and they come out from storage every christmas,
      Have a nice day /Marika

      Radera