fredag 21 april 2023

Våren hos mig.

 Nu kan man inte påstå något annat än att våren är här. Idag var det 19 grader ute, och i morgon skall det bli 20 grader. Rena sommarvärmen.  I rabatterna tittar en hel del växter fram.

Många sorters lökväxter, Scilla, Primula och Julrosor.  Blåsipporna fortsätter att blomma.
På Solbacken har vitsipporna slagit ut och en härlig röd blåsippa. Det var två stora tuvor som jag gav till dottern förra året. Fick en massa blommor av grannen, och så råkade det så att jag behöll en blå till mig själv och gav bort två röda till dottern. Hon är glad.
På mina cykelturer i stan, har jag tagit kort på blomsterarrangemangen, de här "träden"  byter skepnad under året, de ser väldigt kala ut innan penséerna har tagit sig, och väller ut. Till sist ser man inte själva stommen alls.

Krukorna med påskliljor kom ut till Påsk och kommer att byta innehåll till sommarblommor så småningom. 
Upptäckte idag att en Backsippa har slagit ut, hade inte ens sett att den hade vuxit så mycket. Finns några i andra färger som inte alls kommit så långt. Tur att jag gick en runda. Magnolian har också utvecklats väldigt mycket i värmen. Några riktigt stora knoppar och en hel del små.

Fåglarna har fått vårkänslor och bygger bo. Vi har hängt upp två holkar till, så får vi se om det blir fler hyresgäster. Alla dahlior både nya och gamla är planterade i både plastpåsar och krukor.  I växthuset växer mina sådder, så det börjar bli dags att plantera om. Trädgårdsmöblerna är tvättade och utplacerade. Helt underbart. DET ÄR VÅR!

Ha det så gott !
Marika

Länkar till TrädgårdsFägring


28 kommentarer:

  1. Hej Marika!
    Så mye fint du har som blomstrer nå. De grønne "trærne" blir nok flotte etter en tid. Koselig med fuglekasser.
    Ha det godt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Marit!
      Tack! ja det är en hel del som slagit ut nu när det blev varmt. Det är alltid skoj att se vad de gör för planteringar i centrum. Det brukar bli fint. Det är blåmesar som har tittat på de nya holkarna, men vet inte om någon flyttat in. Hoppas på det.
      Ha det gott /Marika

      Radera
  2. Ja! Det er sandelig vår hos dig og hos fuglene, og hvor ser det skønt ud! Tænk at du næsten har sommervarme allerede. Det må være en stor kontrast!

    Hilsner fra Ulla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Ulla!
      Ja det blev nästan sommar direkt. Vi har haft sol och fint men det har inte varit varmt. Men nu är det varmt, och det skall bli en varm dag imorgon också. Ja det känns konstigt med en så stor förändring.
      Men skall njuta så länge det varar.
      Ha det gott /Hälsningar Marika

      Radera
  3. Hei Marika! Det er vår. Det er så himla deilig. Jeg blir lykkelig når jeg finner igjen den ene planten etter den andre. I dag så jeg at duppesoleie har klart seg. Var redd for den.
    Ha det godt! Anne

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Anne!
      Visst är det härligt med alla växter som tittar fram, och att de har klarat sig över vintern. Igår hade vi en härlig dag med att plocka fram sittgrupper och tvätta och putsa dem, så de kan vara fina i sommar. Idag skall det bli lite varmare ändå, får nog rensa de sista rabatterna.
      Ha det gott / Kram Marika

      Radera
  4. Så kom foråret og er allerede i fulde omdrejninger. Det må være vidunderligt oven på den langtrukne vinter.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Marie!
      Ja värmen kom plötsligt från en dag till en annan, och det är så skönt. Skall njuta idag, och hoppas att de som säger att vi skall få snö nästa vecka, har fel.
      Hälsningar Marika

      Radera
  5. Hurra! Ja, nu är det verkligen vår!
    Omkring 20 grader här i Göteborgstraken också. Skönt med skuggan på altanen.
    Fint att se alla dina små vårtecken.
    Trevlig helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Lena!
      Ja verkligen, våren kom med buller och bong. Bäst att passa på att njuta nu medan det är fint.
      Trevlig helg! Marika

      Radera
  6. Hej Marika!
    Åååh ... våren hos dig är helt ljuvlig! Så roligt att du, förutom dina egna fina rabatter, cyklat runt lite i din stad. Ni har så fint där, måste vara en duktig stadsträdgårdsmästare ni har. Den röda blåsippan är vacker. Och vitsipporna formligen exploderar i backarna nu. Nu ska det bli sämre väder några dagar men sedan kommer den ljuvliga våren tillbaka.

    En fin helg till dig!
    Kram Anita

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Anita!
      Visst är det helt fantastiskt med allt vackert som blommar. Våra trädgårdsmästare är riktigt duktiga och kreativa, Skall bli spännande att se vad det blir för planteringar på stora torget i år. Har njutit av dagen utomhus idag, ja vi skall också få sämre väder i morgon.
      Tack detsamma Ha en riktigt fin helg!
      Kram Marika

      Radera
  7. Det är VÅR! Äntligen! Ogräset växer och solen skiner...nu gäller det att njuta av allt!
    Kram från Titti

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Titti!
      Visst är det härligt. Solen skiner, och lite svalare idag, men det är VÅR!
      Kram Marika

      Radera
  8. Den som väntar på nått gott! Underbara vår, som vi väntat och längtat! Härligt med dessa första vårlökar som riktigt sticker ut med sina fina färger och förkunnar våren! har min vårstädning kvar, blev såklart sjuk när det äntligen blev varmt, sen blir det ju mer snö denna vecka så det kanske inte gjorde något! Ha en fin vecka!
    Mvh majsan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Majsan!
      Javisst är det härligt att det äntligen är vår. Vi har haft några fantastiska dagar, men just idag är det grått och lite mulet. Det regnar inte men känns som att det hänger i luften. Jag hann med att städa några rabatter till men är inte helt klar.
      Ha en fin vecka du med!
      Mvh Marika

      Radera
  9. Her var det virkelig vårfølelse å kjenne. Jeg gleder meg til all snøen er borte hos meg også.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Lillian!
      Ja det är så skönt, som jag väntat. När det väl börjar bli vårvärme så vill man inte att det skall bli stopp, men just nu har vi lite kyligare igen. Så bra att du också blir av med snön.
      Hälsningar Marika

      Radera
  10. Hej Marika!
    Så trevligt med en hel del vårblommor som du har i din trädgård som gläder dig med att blomma de är jättefina.Här har vi också haft värme som gjort att snön börjar dra sig tillbaka och nästan alla rabatter har kommit fram.Ha det gott/Margareta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Margareta!
      Visst är det härligt med allt som blommar och att det blev vår. Vi har haft några riktigt varma dagar men värmen försvann och det är svalare igen. Men det vänder nog igen. Skönt att snön drar sig undan, hos er.
      Ha det gott /Marika

      Radera
  11. Når termometret når op på 20 grader, sker der for alvor noget i haven, og det går næsten for hurtigt. Den lilla kobjælde (backsippa) er så yndig, den har jeg gået og ventet på, og nu er den også sprunget ud i min have.
    Du viser så mange smukke billeder fra din by. Det er til stor glæde, når byerne gør noget ud af at lave smukke beplantninger.

    Hilsen Elna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Elna!
      Ja det har du så rätt i, de varma dagarna hände det så mycket i trädgården. Nu har vi svalare väder igen och idag kommer det lite regn. Den här backsippan var väldigt snabb, de andra har inte kommit lika långt. Det är en växt jag tycker mycket om. Visst är det trevligt med fina blommor också i centrum och parker runt om.
      Hälsningar Marika

      Radera
  12. Visst var det vår ett tag, men typiskt april så blev det ett bakslag. Idag har vi bara +5 grader och gråmulet så trots att Rolle nu fått ut 2 bord, 2 stolar och grill på altanen så blir det inget gå ut väder för mig.
    Så fort vi är förbi första maj så brukar det dock bli "riktig" vår och man kan njuta igen...
    KRAM-Susie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Susie!
      Det blev likadant här, det fina vädret byttes ut mot kyla och gråväder. Idag tittar solen fram, så jag hoppas det blir en fin dag att vara ute. Vi får hoppas att maj blir både varmare och bättre, så du kan komma ut.
      Ha det gott /Kram Marika

      Radera
  13. Fine bilder kjære Marika. Forrige helg hadde vi flott vær men nå er det bare 1 grad uten sol...ja vi vil ha sol og varme...litt regn er ok. fordi vi liker blomstrende landskap.
    Hilsen deg. Ønsker deg lykke til med reirkassene, så fint når fuglene kommer inn. Klem Viola

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Viola!
      Det är likadant här, det har varit riktigt kallt i flera dagar. Solen skiner fint så jag hoppas det blir lite varmare, men på skuggsidan är det bara 3 grader nu på morgonen. Tack jag hoppas att småfåglarna flyttar in.
      Ha en trevlig weekend!
      Kram Marika

      Radera
  14. Meillä ei tänään ole ollut lämmintä on ollut kylmää ja tuli jopa räntää . Kasvit nuokkuu mitkä ovat kukassa . Pesäpönttöjä pitää meidänkin tehdä pari lisää . Niitä on kiva seurata kun alkaa tulla asukkaita . Sinulla on paljon kaikkea kaunista kukassa .

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hei Nila!
      Meillä on myös ollut jo melkein koko viikon kylmää. Tänään vihdoin tuli lämpimämpi ilma joten olen ollut puutarhatöissä tänään. Tuli muutama kukkapenkki taas vähän siistimmäksi kun kaikki vaahteran ja tammen lehdet poistui. Kiitos! tulee jotain uutta koko ajan.
      Hyvää Vappua sinulle /Marika

      Radera